Για τη Μύκονο της καθημερινότητάς μας, ρε γαμώτο!

Με μότο το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο:

Για τη Μύκονο που αξίζει πάντα το καλύτερο

με καθοριστική τη δήλωση:

Για τη Μύκονο που αγαπάμε

και την όσο ποτέ άλλοτε αναγκαιότητα:

Για μια καινούργια αρχή,

ύστερα από κυοφορία λίγων εβδομάδων, ξεπήδησε χτες 5 του Ιούλη μια νέα δημοτική κίνηση.

Στόχος ξεκάθαρος από την αρχή: η συσπείρωση των πολιτών και η συλλογική δράση για μια νέα δημαρχία στη Μύκονο, μια διακυβέρνηση του τόπου μας απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του χτες που ρήμαξαν ένα νησί πραγματικό διαμάντι και το ‘συραν στην απαξίωση και στη χλεύη του πανελληνίου.

Δήλωσα από την πρώτη ώρα παρών σ’ αυτή την πρωτοβουλία και χαίρομαι που σήμερα έχουμε στα χέρια μας το πρώτο κείμενο διακήρυξης, τον άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθούμε. Η πρόσκληση για συλλογική δράση είναι ανοιχτή σ’ όσους συμπολίτες μας και φίλους της Μυκόνου έχουν καρδιά ανοικτή κι όρεξη να συνεισφέρουν για να κάνουμε επιτέλους τη μεγάλη ανατροπή. Ελάτε μαζί μας για μια μεγάλη συσπείρωση. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί  ένα  πρόγραμμα για μια ανθρώπινη πόλη, για μια κοινωνία ελευθέρων και περήφανων πολιτών. Ελάτε να καθορίσουμε το πλαίσιο δράσης για τη μεγάλη ανατροπή.

Δ.Ρ.

~

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Στην παρούσα συγκυρία, της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μόνο μία διέξοδος υπάρχει: η συσπείρωση και η συλλογική δράση των πολιτών.

Η αλληλεγγύη και  η συμπόρευση όλων  είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια άλυτα προβλήματα της Μυκόνου.

Με αυτή την πεποίθηση δημιουργήσαμε την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου» και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, τη σύμπραξη και την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές για Δημοτική Αρχή.

Με την κάθοδό μας στις εκλογές:

• Αμφισβητούμε και δυναμικά αντιμαχόμαστε το μέχρι στιγμής σύστημα άσκησης της εξουσίας από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Αυτό το σύστημα έχει εδραιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και έχει βουλιάξει το δημόσιο βίο της Μυκόνου στην αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα, τη σήψη και τη διαφθορά. Πολλά από αυτά τα πρόσωπα έχουν για χρόνια «στοιχειώσει» τον πολιτικό βίο της Μυκόνου. Είναι φορείς αντιδημοκρατικών ιδεών και έχουν ασκήσει πρακτικές οι οποίες οδήγησαν τον τόπο στο αδιέξοδο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

• Αντιπροτείνουμε έναν  δημοκρατικό πολυφωνικό Δήμο με ισότιμη αντιπροσώπευση του πληθυσμού που ζει στη Μύκονο και σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Πιστεύουμε σε έναν Δήμο ανοιχτό στον δημότη, σε έναν Δήμο για τον δημότη. Πιστεύουμε στα ίσα δικαιώματα των πολιτών και στα εναλλασσόμενα πρόσωπα στους ρόλους των δημοτικών συμβούλων και των αντιδημάρχων. Έτσι μόνο θα σπάσει η νοσηρή πολιτική παράδοση  που οδήγησε στην μακρόχρονη ταύτιση προσώπων με αξιώματα, με συνέπεια την αδιαφάνεια, την διαφθορά, τη  κομματοκρατία και τις νοσηρές πελατειακές σχέσεις.

• Αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Για την επαναπόκτηση του δημόσιου χώρου ως συλλογικό κοινωνικό αγαθό, στην ύπαιθρο, στις παραλίες, στη Χώρα. Άμεση προτεραιότητα, η διαμόρφωση ποιοτικών συνθηκών διαβίωσης:

για την οικογένεια, τη νεολαία, την τρίτη ηλικία, για καθαρή πόλη και ύπαιθρο, με σωστές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ασφάλεια και σεβασμό στον πεζό και στον εποχούμενο.

• Αγωνιζόμαστε για να λειτουργήσει ο δημόσιος χώρος αρμονικά  με την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, για να περιορίσουμε την κατασπατάληση των φυσικών πόρων και να προσαρμόσουμε την οικολογική μας δράση στα νέα δεδομένα του νησιού.

• Προτείνουμε ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με βάση όχι μόνο το κέρδος και την εποχικότητα, αλλά τη σωστή διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς και των διαχρονικών αξιών της και με στόχο τη μακρόχρονη απόδοση του τουριστικού προϊόντος.

Καλούμε όλες και όλους, όσους συμμερίζονται τις παραπάνω αρχές, σε μια δυναμική συμπαράταξη για μια καινούργια σελίδα στη Μύκονο. Καλούμε κοντά μας, όσους διαφωνούν με τις καταστροφικές πρακτικές άσκησης της εξουσίας που έγιναν καθεστώς στον τόπο, να συνεργαστούμε για το αύριο που μας ενώνει, ανοιχτά και δημοκρατικά. Ο καθένας ας προσθέσει σ’ αυτή την προσπάθεια τον καλύτερό του εαυτό, τις γνώσεις και τη ζωντάνια του, για να πάει μπροστά ο τόπος.

Επιλέξαμε τη Δέσποινα Ν. Νάζου να ηγηθεί της Κίνησής μας, ως πρώτη μεταξύ ίσων, γνωστή για την αγωνιστική της παρουσία, για τη συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή του νησιού και για την επιστημονική της κατάρτιση.

Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε νικητές στο τέλος μιας όμορφης προεκλογικής περιπέτειας με την πεποίθηση ότι η 1η του Γενάρη 2011 θα είναι μια καινούργια αρχή.

Για τη Μύκονο που αγαπάμε, για τη Μύκονο που αξίζει πάντα το καλύτερο.

Τώρα είναι η ώρα!

Μύκονος 5 Ιουλίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κ.Ε.ΠΟ.Μ

Link: http://kepom.wordpress.com/

5 σκέψεις σχετικά με το “Για τη Μύκονο της καθημερινότητάς μας, ρε γαμώτο!

  1. Άντε καλή αρχή!Το κεφάλι κάτω και να πάει μέχρι τέλους-εννοώ και μετά τις εκλογές-δυναμικά.Δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω από ‘δώ που είμαι,αν όμως υπάρχει κάτι εδώ είμαστε.

  2. Να ‘σαστε καλά!
    Συμβαίνουν αστεία πράγματα στο Δήμο και είναι κρίμα να γελάμε αλλά δεν το αντέχουμε. Κι επειδή η εικόνα είναι λένε χίλιες λέξεις, έχουμε υλικό από την τελαυταία ρίψη της ασπίδας από τη μεριά της συμπολίτευσης.
    Μ’ ένα «φου» να κάνουμε φύγανε! Για πάντα.
    Γι αυτό και είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων. Τώρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s