Δεν μας αξίζει

Στο υπουργείο του παρευρισκόμενου στο νησί μας κ. Γεωργίου Σταθάκη (Περιβάλλοντος και Ενέργειας) έχουν καταλήξει, στο μεγαλύτερο τους μέρος, όλες οι επώνυμες καταγγελίες με υπογραφές και με σφραγίδες από τοπικούς Συλλόγους από πολίτες και την Κ.Ε.Πο.Μ. για τον βιασμό του περιβάλλοντος που υφίσταται το νησί.
Μου ζητήθηκε να παραστώ στη συνάντηση με τον υπουργό, όπου πιθανόν θα μπορούσα να αναπτύξω και τις δικές μου θέσεις. Μα δεν έχω «προσωπικές θέσεις»! Δεν έχω πια. Γιατί πολύ απλά η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Νομικές, πολιτικές, οικονομικές, θεσμικές… αυτές ας αναζητηθούν κι ας υπάρξει στοιχειώδης νομιμότητα. Τα υπόλοιπα, τα μεγάλα μας τα είπαν κι άλλοι. Αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο υπουργός ας ανοίξει τα μάτια του να δει τι συμβαίνει γύρω του κι ας ζητήσει τον φάκελο «Μύκονος». Δεν  μπορεί, κάπου θα υπάρχει κι ένας τέτοιος. Και για να διευκολύνω ή στο ράφι με τα «προσανάμματα» ή σε εκείνο με τα «προς καταστροφή».  Εκεί τον είχαν όλοι οι προηγούμενοί του υπουργοί για δεκαετίες. Κι αν λίγο κάτι οσμιστεί πως αξίζει, ας τον βάλει στο ράφι «προς διάσωση».
Από κει το ακατέργαστο ακόμα διαμάντι της Μυκόνου θα βρει τον δρόμο του ελπίζουμε.

Αγώνας διαχρονικός
Ήξερα πως για κάθε τόπο υπάρχουν αρμόδιοι να επιληφθούν της προστασίας και της πορείας του. Ακόμα και για όσα ο νόμος ορίζει πως ανήκουν υπηρεσιακά και ιδιοκτησιακά σε άλλες υπηρεσίες και θεσμούς. Όταν σκοτώνεται κόσμος στους δρόμους δικαιοδοσίας της Περιφέρειας δεν δείχνουμε την Περιφέρεια. Ούτε περιμένουμε τις εκλογές για να δείξουμε έργο σαν τους παλιούς κομματάρχες και τους που λυμαίνονταν τη χώρα και μας πήγαιναν πίσω. Όταν εξαφανίζονται στοιχεία φυσικού κάλλους, όταν καταπατείται χώρος του δημοσίου (για Μύκονο μιλάμε ε;), όταν ισοπεδώνεται και μπαζώνεται το ανάγλυφο του περιβάλλοντος και καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαίου, έχεις την απαίτηση αρμοδίως να αναλαμβάνεται η ευθύνη από τους θεματοφύλακες, πολίτες και αρχές. Κι όταν οι πολίτες χρόνια τώρα βάζουν το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη, να γνωρίζουν οι Αρχές πως δεν μας αρέσει που βγαίνουν αλώβητες, απαστράπτουσες κι αδιάφορες σαν να μη περνά από το χέρι τους και το χειρότερο σαν να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει στο νησί.
Η τελευταία σοδειά, όπως καταγράφηκε πριν από ένα 15ήμερο με φωτογραφίες ευαίσθητων συμπολιτών μας, φαίνεται παρακάτω σε ανοικτή επιστολή που υπέβαλα, με τον παράδοξο ίσως τρόπο μου, αλλά με σημαντική ανταπόκριση στους πολίτες και δυστυχώς μηδενική στους αρμόδιους.
Για όποιον επιθυμεί περισσότερα, ιδού μια διαχρονική παρουσία εδώ
https://kepom.wordpress.com/
Είναι ένας διαχρονικός αγώνας για τη Μύκονο που αξίζει πάντα το καλύτερο. Ένας αγώνας που διαρκεί ήδη από τον καιρό που παιδιά ακόμα αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας και στη συνέχεια μέσα από την εφημερίδα η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ καταθέσαμε την ψυχή μας. Η κάθε λέξη, η κάθε σκέψη, ο κάθε φόβος μας έχει επιβεβαιωθεί στο ακέραιο.
Κρίμα! Πιο πολύ γιατί και όσα λέμε σήμερα επιβεβαιώνονται και θα επιβεβαιωθούν όταν θα ‘ναι αργά.

 

Ανοικτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο Μυκόνου, τον θεματοφύλακα των αξιών και των δικαίων του νησιού

…μην τους αφήνετε να σας εξευτελίζουν άλλο.
Ούτε εσάς, ούτε εμάς, ούτε τη Μύκονο.

Κύριε Δήμαρχε,
αγαπητέ Κωνσταντίνε Κουκά,
γνωρίζω ότι δεν σας αρέσει να ασκούν κάποιοι κριτική μέσα από τα Social Media.
Γνωρίζω όμως ότι είναι σύγχρονα μέσα στα οποίο δίνετε και εσείς αρκετή σημασία.
Κάποτε μάλιστα τα χρησιμοποιείτε στο έπακρον για την άσκηση της δικής σας πολιτικής.
Επιτρέψτε μου λοιπόν μια υπενθύμιση με αφορμή κάποιες από τις αναρτήσεις συμπολιτών μου.
Είστε ο κατ’ εξοχήν θεματοφύλακας της εικόνας, της ακεραιότητας, του πολιτισμού, της αξίας, της τιμής, της διαφύλαξης και της προστασίας κάθε κόκκου άμμου, κάθε πέτρας, κάθε πνοής ανέμου, κάθε κεκτημένης ελευθερίας, κάθε στοιχείου νομιμότητας, κάθε φυσικής ή μη ομορφιάς που έτυχε να βρίσκεται πάνω σε αυτό το νησί εδώ και 3.5 χρόνια.
Είστε ο εκλεγμένος δήμαρχος του.
Από εσάς περιμένουμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Από εσάς περιμένουμε να συμμαζέψετε την υπερβολή.
Να αγωνιστείτε για να αποδοθούν σε εμάς τους δημότες και τους επισκέπτες τα δίκαιά μας, στις παραλίες, στις πλατείες, στην αισθητική εικόνα του νησιού μας που βιάζεται κατά κόρον νύχτα και μέρα.
Δεν έχω άλλα λόγια!
Έχω κι εγώ και όσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο, στερέψει τελείως κι από λόγια γραμμένα κι από λόγια ειπωμένα και από πράξεις.
Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια μη διστάσετε να τη ζητήσετε.
Θα είμαστε παρόντες στο κάλεσμα.
Τουλάχιστον όσο με αφορά.
Όμως μην τους αφήνετε να σας εξευτελίζουν άλλο.
Ούτε εσάς, ούτε εμάς, ούτε τη Μύκονο.
Δεν της αξίζει.
Δεν μας αξίζει.
Δεν σας αξίζει.

Υ.Γ. Σας απευθύνω αυτό το μήνυμα με την ευχή αν κοινοποιηθεί από τους φίλους που αγαπάνε το νησί και δεν συμφωνούν με όσα συμβαίνουν, ανάμεσά τους και δικοί σας προσωπικοί φίλοι και ψηφοφόροι, θα συγκινήσουν δημιουργώντας μια δυναμική και κάτι θα γίνει επιτέλους.
Γιατί αυτό το καλοκαίρι ακόμα είναι την αρχή του και ήδη είμαστε ξανά η χλεύη του Πανελληνίου με τα γέβεντα που συμβαίνουν.
(Οι φωτογραφίες που επιλέγω ενδεικτικά είναι αναρτημένες από τους συμπολίτες μας Απόστολος Νάζος (Apostolos Nazos), Δήμητρα Λοΐζου-Βουλγαράκη Tasos Xidakis Eleni Garyfallou Dimitris Koutsoukos και αποτελούν μέρος μόνο από την λάβα της οργής που καίει και πληγώνει κάθε φίλο και φίλη του νησιού καθημερινά)

Tο κείμενο της ανοικτής επιστολής στον κ. δήμαρχο Μυκόνου
δημοσιεύτηκε αρχικά στο Fb και έτυχε 103 κοινοποιήσεων.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Δεν μας αξίζει

 1. Dημητρακη καλημερα, κατι σου λειπει εδω! . Ούτε περιμένουμε τις εκλογές
  για να δείξουμε έργο σαν τους παλιούς κομματάρχες και τους που
  😆λυμαίνονταν τη χώρα και μας πήγαιναν πίσω. Όταν εξαφανίζονται στοιχεία
  φυσικού κάλλους, όταν καταπατείται χώρος του δημοσίου (για Μύκονο μιλάμε
  ε;),
  φιλια

 2. Λείπουν πολλά Αλέκα.
  Τα αυτονόητα λείπουν. Είναι αυτά για τα οποία πολλοί συμπολίτες μας έχουν διαχρονικά αγωνιστεί και ιδιαίτερα εσύ προσωπικά (αυτό κάποτε πρέπει να σου αναγνωριστεί)… Δυστυχώς, αυτά τα άτιμα τα αυτονόητα.
  Η παραπάνω «ανοικτή επιστολή» δεν είχε σκοπό να τα βάλει όλα στο τραπέζι, αλλά να ευαισθητοποιήσει και για μια ακόμα φορά να δηλώσει αυτό που επανειλημμένα έχουμε πει, ότι έχει αν το θέλει την συμπαράσταση και την συμβολή όλων μας όσων αγωνιούμε για την καταστροφική πορεία του νησιού.
  Είναι προφανές ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην θέληση πολλών συμπολιτών μας και στην πολιτική βούληση του κ. Δημάρχου.
  Είμαστε όμως παρόντες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s