Μα… «Πόσο ατάλαντοι» πια!

Η Παρασκευή δεν ήτανε μια συνηθισμένη μέρα.
Το πρωί με τον Γρηγόρη Χέλμη στου Food Paths τα …άλλαντα, το βράδυ στα …ατάλαντα!
Μα πόσο ατάλαντα πια.
Παναγιά μου Μεγαλόχαρη… πόσο ατάλαντοι!
Έχουνε μπει τόσο βαθιά μέσα στο πετσί του ρόλου τους που σε ψήνουν και με το παραπάνω, πως, πάει τέλος… είναι ατάλαντοι. Κάνανε γούστο και καμάρι τους την αταλαντοσύνη. Μα τόσο, πια!
Κι όλα αυτά για να μας αποδείξουν μέσα από μια καλά δεμένη και σφιχτή παράσταση, πόσο αυτοσαρκαστικοί είναι, πόσο ταλαντούχοι! Πόσο μπορούν να σε καθηλώσουν άμα θένε με σοβαρότητα και αγωνία για τις αγωνιώδεις προσδοκίες τους. Και πόσο, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, σε κάνουν να σπαρταράς, με κίνδυνο να σπάσεις την καρέκλα σου, από τα γέλια τα ακατάσχετα.
Το «Θεατροποιείο», όπως όλες των μικρών νησιών και των μικρών τόπων, δεν είναι μια συνηθισμένη θεατρική ομάδα. Είναι μια ακόμα «προσφιλής ομάδα τρελών», εν προκειμένω Τηνιακών, που κάνει καλή δουλειά κι έχει κτίσει μια όμορφη σχέση με το κοινό της Τήνου που περιμένει κάθε χρόνο την ετήσια πλέον παράστασή τους.
Για μας τους επισκέπτες, προσκεκλημένους των εκδηλώσεων του Food Paths Tinos είναι το κομμάτι που έλειπε από το puzzle. Είναι η πιστοποίηση, πως δεν είναι μόνο οι δεκάδες των εθελοντών και οι μπροστάρηδες των ετήσιων γαστρονομικών εκδηλώσεων της Τήνου. Στον ευλογημένο αυτό τόπο είναι και η Θεατρική Ομάδα Τήνου κι άλλες ακόμα συλλογικότητες και άτομα που συνεισφέρουν με την ανάσα τους στην ζωογόνα παροχή οξυγόνου στην κοινωνία της Τήνου.
Ευδαίμονες κι ευγνώμονες για ό,τι ζήσαμε αυτή τη λίγη ώρα κοντά τους, απευθύνουμε από καρδιάς ένα ευχαριστώ στις ωραίες και στους ωραίους αυτούς τρελούς.

atalantoi 1

Θεατρική ομάδα Τήνου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ»
τίτλος έργου: «Πόσο ατάλαντοι»
μια παρωδία του Σαιξπηρικού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Σκηνοθεσία: Ελευθερία Αφεντάκη
Σκηνογραφία: Αρτέμης Γελανδαλής

atalantoi dianomi syntelestes

Σχολιάστε