Πυρ ακάματο της Λήμνου δένει το ατσάλι προϊόντων εκλεκτών

Lemnos Products
Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου, όταν τα ΕΛΤΑ courier χτύπησαν την πόρτα και μου παρέδωσαν το αποδοσίδι των φίλων από τη Λήμνο, ήταν να πάρω το πρακτορείο ταξιδίων και να ρωτήσω αν θα έχουμε και φέτος σύνδεση με το αγαπημένο νησί.
Ανοίγοντας το δέμα χάιδεψα με ιδιαίτερη συγκίνηση τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, που διέσχισαν το Αιγαίο και ήρθαν σαν φίλεμα για να αναθερμάνουν με τον καλύτερο τρόπο γλυκιές αναμνήσεις.
Τέσσερεις μέρες βρέθηκα στη Λήμνο το περσινό καλοκαίρι. Δεν έφτασαν. Ποτέ δεν φτάνουν. Ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται η ομορφιά του τόπου, η ζεστασιά του τρόπου των ανθρώπων, το καλό φαγητό που βγαίνει από τις κατσαρόλες και η αίσθηση πληρότητας και ηρεμίας που πλημυρίζει το είναι σου. Έρωτας! Με την πρώτη ματιά. Από το πρώτο κιόλας ποτήρι εκλεκτό τοπικό κρασί στον Τούρκικο Γιαλό.
Την ομορφιά θες να τη μοιραστείς με πρόσωπα αγαπημένα. Στα χαλκουργεία πύρινων δειλινών ειδομένων από ψηλά στα κάστρα, στη ρόδινη άλμπα που νοτίζει ομηρικές ακρογιαλιές καθώς από τον βυθό της θάλασσας, μέσα από σπηλιές και αμμοθίνες ακούς να υμνείται ο θεός της φωτιάς «ἀκάματον πῦρ, λαμπόμενε φλογέαις αὐγαῖς»* ο σιδηρουργός των σιδηρουργών, ο Ήφαιστος!

Να τη βάλετε στα Search της Google τη Λήμνο. Δώστε της χρόνο, ταξιδέψτε με τα μάτια των ταξιδευτών που προηγήθηκαν. Θα διαβάσετε ωραίες ιστορίες, θα μαγευτείτε από τα τόσα όσα αθόρυβα, χωρίς κραυγαλέα πρωτοσέλιδα και ξιπασμένα «δημοσιογραφικά» εφευρήματα συμβαίνουν εκεί: τις Σεζανικές εναλλαγές του τοπίου, τις πιο όμορφες θάλασσες, ναι, «αυτές που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει», τις ισορροπημένες πρωτοβουλίες ανάπτυξης στον αγροτικό, στον δευτερογενή και στον τουριστικό τομέα. Εκλεκτά εστιατόρια, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που σέβονται και τον πελάτη που φιλοξενούν και τον τόπο που τις φιλοξενεί.
Δώστε, ειδικά φέτος την ευκαιρία στον εαυτό σας να γνωρίσει από κοντά έναν διαφορετικό τόπο. Απολαύστε το φαγητό, πιείτε τα ονομαστά της κρασιά και ευφρανθείτε.
Η Λήμνος είναι μια πράσινη πέτρα, ένα ιδιότυπο αμπελόφυλλο που πέτρωσε καταμεσής του Αιγαίου και έγινε νησί.
Το πιο πιθανό πως θα ‘μαι πάλι εκεί φέτος.
Καλή αντάμωση!

*Ορφικός ύμνος Ηφαίστου

Lemnos box

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s