Υπάρχει επέκεινα για ενάρετα καλαμάρια;

καλαμαρομεζές με μπύρα Mikonu

Όταν μαγειρεύω κλέβω. Κλέβω ό,τι περισσεύει.
Και πίνω κάτι, έτσι για το καλό. Πίνω ένα για να πετύχει
αυτό που μαγειρεύω. Όπως κάποιοι δίνουν φιλάκια στο αβγολέμονο.


Θα πιούμε στην υγειά σου, είπα.

Είναι όμορφα στην Ηρακλειά.
Είναι από τους τελευταίους λιτούς κι ατόφιους νησιωτικούς παράδεισους.
Και είναι Κυκλάδες. Να το λέμε κι αυτό!
Πάνω απ’ όλα όμως είναι το νησί του φίλου μου του Γιάννη Γαβαλά.
Μάγειρας από τους πιο αξιόλογους με μια εμμονική σχεδόν αφοσίωση στην ελληνικότητα και δη στην Κυκλαδίτικη μεριά του μαγειρικού φεγγαριού. Από μόνος του ένα άπαρτο Κυκλαδίτικο Γαστρονομικό όχυρο. Τέτοιος είναι, ναι!
Τον Οκτώβριο ήμασταν εκεί.
Το ότι περάσαμε καλά εννοείται.
Το ότι δώσαμε υποσχέσεις να ξαναβρεθούμε εκεί, επίσης ενοείται.
Όπως εννοείται ότι ο Γιάννης έστησε ένα εστιατόριο, την Αρακλειά, εκεί στο πατρικό του σπίτι, που το ‘χε όνειρο ζωής. Δεν θέλω να γράψω γι αυτό. Εξάλλου έχει ήδη δείξει τη γραφή του, έχει αφήσει το πρώτο του αποτύπωμα και η πορεία του προς την επιτυχία πιστεύω ότι είναι προδιαγεγραμμένη. Κυρίως γιατί ο Γιάννης ξέρει τι θέλει. Ξέρει επίσης τον όμορφο τρόπο, τον γοητευτικό δρόμο του συναρπαστικού ταξιδιού για να φτάσει εκεί που θέλει.
Ήμουν εκεί το βράδυ που του έφερε ο ψαράς του μια καλάδα καλαμάρια. Μιλάμε για Ζήτησα να πάρω μερικά, για τα οποία στο τέλος δεν ήθελε χρήματα με τίποτα, όσο και αν επέμεινα. Υποσχέθηκα να μην τα χαλαλήσω, να τα απολαύσω με καλή παρέα, όμορφα μαγειρεμένα σε μια καλή στιγμή. Θα πιούμε στην υγειά σου, είπα.

Υπάρχει επέκεινα για ενάρετα καλαμάρια;
(ερώτημα φιλοσοφικό που δεν χρειάζεται ν’ απαντηθεί)

Τα καλαμάρια ήταν όμορφα τακτοποιημένα σε vacuum, στον καταψύκτη. Όταν άνοιξα τη συσκευασία μοσχοβόλαγαν σαν να ψαρεύτηκαν χτες. Μόνο χρώματα δεν άλλαζε το δέρμα τους, όπως εκείνο το βράδυ του Οκτώβρη, που τα κοιτάζαμε όλοι στην παρέα θαμπωμένοι από τα μαγικά τους κόλπα να «εξαφανιστούν» μπροστά στα μάτια μας κι ας όριζε η ψαροκασέλα το τετέλεσται.
Όταν μαγειρεύω κλέβω. Κλέβω ότι περισσεύει. Και πίνω κάτι, έτσι για το καλό. Πίνω ένα για να πετύχει αυτό που μαγειρεύω. Όπως κάποιοι δίνουν φιλάκια στο αβγολέμονο. Έτσι!
Σήμερα ήταν μια μπύρα στο ψυγείο που ήρθε λες και ήξερε…

Έπιασα να τα καθαρίζω, πριν ξεπαγώσουν για να μη σπάσει η σακούλα με το μελάνι. Αλλού τα πτερύγια και τα κεφάλια με τα πλοκάμια, αλλού τα μέσα τους, ξέχωρα τα μακρυά σαν σακούλες σώματά τους.
Όταν τελείωσε η πρώτη αυτή διαδικασία πήρα τα μέσα τους, όλα όσα δηλαδή ήταν μέσα στο σώμα τους, γλυκάδια, στομάχια, συκώτια, μελάνια, κάποια λίγα αβγά ασχημάτιστα, μόνο διάφανο μακρύ καλαμαροκόκαλο άφησα εκτός. Αλάτισα, πιπέρωσα, έτριψα λίγο θυμάρι και αλεύρωσα τα κομμάτια δυο φορές πριν τα ρίξω στο τηγάνι με ελαιόλαδο που είχα βάλει στη φωτιά κάψει. Πρόσθεσα 2-3 πιπερίτσες τσίλι, χαμήλωσα τη θερμοκρασία και μόλις έγιναν τα έβαλα στο πιάτο!
Ένεκα του καραντί, οι δυο μας απολαύσαμε τον μεζέ, με τη Φρατζέσκα.
Κι όμως να πω την αλήθεια, κάθε γουλιά της μπύρας Mikonu Bohemian που έπινα, κοίταζα προς την πόρτα. Έλεγα πως θα φανεί ο Γιάννης. Πως όπου να ‘ναι θα χτυπήσει πάλι την πόρτα.

Στην υγειά σου φίλε!
Στην υγειά σας φίλοι εν καραντί!

Σημείωση 1. Για καλαμάρια φρέσκα στον ψαρά σας.

Σημείωση 2. Για Μπύρα Mikonu (αντιγράφω από τη σελίδα τους στο instagram:
Mikonu beer delivery

🛵 Από την Κάπαρη μέχρι το Τηγάνι και από τον Φάρο μέχρι την Παράγκα, η Μικροζυθοποιία Μυκόνου θα φροντίσει να πάει πόρτα- πόρτα, ώστε μην σας αφήσει χωρίς φρέσκια μπίρα αυτές τις δύσκολες μέρες, λαμβάνοντας βεβαίως κάθε μέτρο υγιεινής έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία όλων.
.
🤔 Πως δουλεύει?
Επιλέγετε όσες μπίρες θέλετε, με οποιοδήποτε συνδυασμό από τις παρακάτω:
🍺 Mikonu Blonde Saison 330ml (Νότες μελιού. Τραγανή. Ξηρή. 5%)
🍺 Mikonu Sorachi Ace Saison 330ml (Νότες Πεπονιού. Χυμώδης. Ξηρή. 5%)
🍺 Mikonu Pale Ale 330ml (Έντονα Φρουτώδης. Καραμελένια. Γλυκόπικρη. 5,3%.)
🍺 Mikonu Bohemian Pilsner 330ml (Απαλή. Φλοράλ. Γλυκιά. 4,2%)
🍺 Mikonu Blonde Saison 750ml (Νότες μελιού. Τραγανή. Ξηρή. 5%)
.
👉🏽 Η τιμή για όλες τις φιάλες των 330ml είναι 2,5 Ευρώ.
👉🏽 Η τιμή για την Blonde Saison των 750ml είναι 5,5 Ευρώ.
👉🏽 Η τιμή για το tulip ποτήρι Mikonu (330ml) είναι 4 Ευρώ.
👉🏽 Η τιμή για το pint ποτήρι Mikonu (568ml) είναι 5 Ευρώ.
.
🎁 Η ελάχιστη παραγγελία είναι 4 φιάλες (10 Ευρώ) και μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω packages:
👉🏽 Care Package @ 20 Ευρώ: 8 φιάλες και δώρο 1 tulip ποτήρι 330ml
👉🏽 Support Package @ 30 Ευρώ: Για κάθε 12 φιάλες δώρο 2 tulip ποτήρια 330ml και ένα πακέτο με 6 διαφορετικές αυτοκόλλητες ετικέτες Mikonu!
👉🏽 Salvation Package @ 60 Ευρώ: Με κάθε κιβώτιο 24 φιαλών, παίρνετε δώρο 3 tulip ποτήρια, 6 σουβέρ, ένα πακέτο με 9 αυτοκόλλητες ετικέτες Mikonu.
.
💳 Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με μετρητά ή κάρτα κατά την παράδοση είτε με τραπεζική κατάθεση.
.
♻️ Μην ξεχάσετε ότι τα μπουκαλάκια μας είναι ανακυκλώσιμα για αυτό φροντίστε να πάνε στον σωστό κάδο και ιδανικά χωρίς ετικέτα!
.
📧📲 Για να βάλετε παραγγελία, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ είτε email στο orders@mikonu.gr είτε viber/whapp στο 6951778880.
.
😃 Με τη στήριξη σου, δε θα γίνουμε άλλο ένα θύμα του κορονοϊού.
Στηρίζουμε Μικρούς Παραγωγούς της γειτονιάς μας!

ΥΓ: Ανεβάστε φωτογραφίες με τις μπιρίτσες στα social media και tagάρετε και εμας με το όνομα @mikonu.beer
.
#Μένουμε_Σπίτι #Στηρίζουμε_Μικρούς_Παραγωγούς #Δυνατοί_και_Υγιείς #CoronavirusGR #Διανομή_Τοπικής_Μπύρας #Υποστηρίζω_το_ζυθοποιείο_μου #Cocooning #MikonuBeer #Mykonos

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s