#λυσητουμυστηριουτουμυκονιουσυμπαντος;*

mauri-trupa-me-to-megethos tis gis

Πολιτικών σεισμών έπονται μετασεισμοί μικρότερης έντασης μεν, αλλά όχι και αμελητέοι.
«Πολιτικός σεισμός στη Μύκονο» (sic), αναμένεται να προκύψει από την σχηματική ανάλυση με τη συνδρομή παγκόσμιου δικτύου επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων για τα τεκταινόμενα στο νησί.
Ευχαριστούμε πολύ τους 200 και πλέον επιστήμονες που συνεργάστηκαν για την περίπτωση της Μυκόνου και «…«απαθανάτισαν» τη «σκιά» που αυτή ρίχνει στο φωτεινό υπόβαθρο των αερίων που στροβιλίζονται γύρω της, αφού είναι αδύνατο να δει κανείς τι πραγματικά υπάρχει στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας (της), απ’ όπου δεν μπορεί να δραπετεύσει τίποτε, ούτε το φως…»
Χτες βράδυ ο Κωνσταντίνος Κουκάς (καλώστονε κι ας άργησε) ασχολήθηκε επιτέλους με χρονοκαθυστέρηση (σαν χρηματοκιβώτιο τράπεζας ένα πράγμα), και στάθηκε στην Μαύρη Τρύπα των ταμείων του Δήμου Μυκόνου (βλ. επίκεντρο στην φωτογραφία) αποδίδοντας τουλάχιστον πολιτική ευθύνη στον ανύπαρκτο για 9 χρόνια Χρήστο Βερώνη και τους συν αυτώ ότι ψαρεύουν στα θολά μαύρα νερά πέρα κι έξω από τη φωτιά της αλήθειας και της δημιουργίας (βλέπε σκοτεινή εξωτερική περιοχή) την ίδια στιγμή που από το ταμείο του Δήμου λείπουν κάποια (πολλά) εκατομμύρια.
Αυτό που μένει είναι η μεγάλη λάμψη που δένει σαν ατσάλι αυτές και αυτούς που μάχονται Μαζί για την αλήθεια του μέλλοντος, ένα μέλλον ανθρώπινο για ένα νησί με επίκεντρο του κατοίκους, τους πολίτες και τους επισκέπτες του.
Το λαμπερό σημείο του μοναδικού αυτού ντοκουμένου (βλ. φωτεινό κύκλο της φωτογραφίας), αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το «Μαζί», την φωτεινή αναγκαιότητα του τρίτου δρόμου. Αποτελεί πηγή ζωής, πυρήνα αντίστασης και σταθερότητας.
Είναι εκατοντάδες αγανακτισμένοι πλέον Μυκονιάτες ενωμένοι.
Είναι δυο γυναίκες μπροστάρισες. Τσαλακωμένες από τις μάχες που έχουν δώσει κι όχι από οποιοδήποτε βαρίδι. Μακρυά από μαύρες τρύπες και θολά οικονομικά συμφέροντα συνθέτουν τον κύκλο της φωτιάς, τον κύκλο της δημιουργίας και τις διαφάνειας. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν πολλά, γιατί τα πεπραγμένα και η πορεία τους στα Δημοτικά Συμβούλια είναι πεντακάθαρα.
Είπαν την αλήθεια στην ώρα της, δεν κρύφτηκαν, δεν κιότεψαν, δεν παραποίησαν, οπότε το δικό τους σύμπαν δεν κρύβει κανένα μυστήριο. Προσφέρει μόνο την ομορφιά του ταξιδιού και τον καθαρό στόχο για το αύριο του νησιού μας, Μαζί με τους ανθρώπους του, Μαζί με την κοινωνία, Μαζί για τη Μύκονο.
Μαζί με την Ντίνα Σαμψούνη και την Άννα Καμμή!

*Την πρώτη φωτογραφία μιας «μαύρης τρύπας» από το διάστημα έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες χτες, Τετάρτη, σε παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο, δίνοντας απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για μία μαύρη τρύπα «τέρας», σύμφωνα με τους αστρονόμους, σε έναν μακρινό γαλαξία, συγκεκριμένα το γιγάντιο γαλαξία Μessier 87 (Μ87). Το μέγεθός της υπολογίζεται σε 40 δισ. χλμ, ήτοι τρία εκατ. φορές το μέγεθος της Γης.

 

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s