Μύκονος: Έσπασε ο κωδικός της Κοπανιστής. Αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό της καλής Τυροβολιάς.

agelades_Mykonos_Kalolivadi
Φωτογραφία: Φαίη Μπέη

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην κτηνοτροφία και την τυροκομία της Μυκόνου.
Και τώρα τι; Πως αντιδρούν οι ντόπιοι παραγωγοί;

Δεν θέλουμε να στενοχωρήσουμε τους καλούς μας συμπατριώτες Μυκονιάτες, αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν μπορούνε να μένουν κρυφά.
Δυστυχώς έσπασε ο κωδικός και αποκαλύφθηκε το απόλυτο μυστικό για να κάνεις καλή Τυροβολιά και ως εκ τούτου και καλή Κοπανιστή.
Χάρη σε ένα λάθος στον προγραμματισμό άνοιξαν οι αυτόματες πόρτες στα βουϊδοκέλια και αντί για μετά τις 2 τη νύχτα βγήκαν οι αγελάδες στο δρόμο μέρα μεσημέρι και κατηφόρισαν στη θάλασσα. Εκεί βέβαια ήπιαν από το πολύτιμο θαλασσινό μυκονιάτικο νεράκι που κάνει τα γάλατά τους νόστιμα. Στη συνέχεια ήσυχες-ήσυχες, αν και σαστισμένες με τόσο κόσμο που είχε καταλάβει την παραλία του Καλού Λιβαδιού και χωρίς να αφήσουν ούτε μια βουϊδιά οι καλομαθημένες, επέστρεψαν στην κοίτη τους.

Μικρή η ζημιά στην παραλία, μεγάλη η διαφήμιση του νησιού αφού άστραψαν οι shelfies και πήραν φωτιά τα insta και τα φουμπιά κι ακόμα μεγαλύτερη η οικονομική ζημιά που αναμένεται να προκύψει δεδομένου ότι το πράγμα μαθεύτηκε και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας γίνεται …της αγελάδας στις παραλίες της Ελλάδας. Χαμός λέμε!
Μέχρι Κενταύρους έχουν κατεβάσει στο Πήλιο και τους έχουν ξεζουμήσει στο άρμεγμα μπας και πετύχουν λίγο καλύτερο αποτέλεσμα για τη Βολιώτικη «κοπανιστή».
Εκεί όμως που αναμένεται να γίνει το …μάλε βράσε χέσε άρμεξε, είναι στην Τήνο, την Άνδρο, τη Σύρα, τη Νάξο, την Ηρακλειά. Κοπάδια αγελάδες γαλακτοφέρουσες και αιγοπροβατίνες έχουν καταλάβει τις παραλίες και δεν λένε να τις πάρουν οι κτηνοτρόφοι αν δεν πιουν όση θάλασσα δεν έχουν πιει στη ζωή τους.

Μετά από αυτό το ατυχές συμβάν, αποκαλύπτουμε ότι ο Θοδωρής Κουκάς από το Τυροκομείο Μυκόνου και από την Mykonos Farmers τα συνεταιράκια Γιώργος Συριανός και Θανάσης Π. Κουσαθανάς, ανήσυχοι που μαρτυρήθηκε το μεγάλο τους μυστικό, καλούν σε σοβαρή πάνδημη σύναξη στο τέλος του Σεπτέμβρη. Θέμα τους η Μυκονιάτικη Τυροβολιά και τα μυστικά της, που ως γνωστόν κάνουν τη πιο σοβαρή, πιο νόστιμη και πιο στιβαρή και δυνατή Κοπανιστή.
Επί του θέματος θα συνεργαστούν με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, ήδη καλούνται οι μάγειρες από τα εστιατόρια του νησιού σε γαστρονομικές κινητοποιήσεις, τοπικούς Συλλόγους, το Mykonos Art Festival και βέβαια την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. και τον Δήμο Μυκόνου.
Αναμένονται εξελίξεις.
Θα τις παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε τακτικά.

Info: Taste of Mykonos, Αφιέρωμα στην Τυροβολία, 28-30/9/18
http://tasteofmykonos.gr/
και βέβαια
http://www.mykonosgastronomia.gr/
και
http://www.mykonosartfestival.com/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σημείωση:
Οι πληροφορίες ότι αυτό το happening με τις αγελάδες στο Καλό Λιβάδι ήταν στο πλαίσιο διαφημιστικής εκστρατείας του Δημήτρη Ρουσουνέλου για την μετάφραση του βιβλίου του  για την #Κοπανιστή που μόλις κυκλοφόρησε, ελέγχονται για την ανακρίβειά τους.

vivlio Kopanisti Rousounelos English edition
http://www.scalagallery.gr/

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s