Στις Βρυξέλλες: ένα μικρό Ελληνικό γαστρονομικό χωριό

Makrygiannakis Manos tasting Kopanisti from Mykonos -L
Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης δοκιμάζει Κοπανιστή παραγωγής Μυκόνου (Π.Ο.Π. Κυκλάδες)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ακάματος Μάνος Μακρυγιαννάκης από το εστιατόριο Philema δημιουργεί μια γαστρονομική αναταραχή στην ήρεμη θάλασσα των Βρυξελλών. Τι κι αν δεν είναι παραθαλάσσια η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Ο Μακρυγιαννάκης κινεί γην και ουρανό, φέρνοντας τον απόηχο της γεύσης και τα αρώματα της ελληνικής γης και θάλασσας. Την εβδομάδα που έρχεται μας κάνει κοινωνούς στη διοργάνωση μιας γαστρονομικής εκδήλωσης που καλείται να γνωρίσει τα Ελληνικά προϊόντα στο Ευρωπαϊκό κοινό των Βρυξελλών.

Kouloglou Rousounelos
Με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Στέλιος Κούλογλου, μοιράζεται ένα όνειρο

Δεν είναι εύκολο να δρας στην για πολλούς διαχρονική Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με προϊόντα και πιάτα που εν πολλοίς είναι άγνωστα στο κοινό. Πέρυσι όμως μπήκαν οι βάσεις με μια παρόμοια εκδήλωση που αφορούσε σύγχρονες μαγειρικές με συγκεκριμένα προϊόντα που πολύ αγαπάμε στην Ελλάδα, όπως τον τραχανά, τη φάβα, τον ταραμά κ.ά. Στόχος ήταν να τα αγαπήσουν μαζί μας και να τα γνωρίσουν εκατοντάδες μέλη από την πολυπληθή διεθνή κοινότητα των εντός των τοιχών του Κοινοβουλίου μελών και εργαζομένων. Ο στόχος παραμένει, είτε δοκιμάζοντάς τα εδώ στην Ευρώπη να τα αναζητούν (και να τα βρίσκουν) στον τόπο τους, είτε κατά τις επισκέψεις τους για τουρισμό in situ, στους τόπους που τα προϊόντα παράγονται.
Γι αυτό το σκοπό από φέτος μπήκαν στο «παιχνίδι» και οι Περιφέρειες. Η ιδέα διευρύνθηκε και θα παρουσιαστούν Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.
Πρωτεργάτης και στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ, GUE/NGL). Είχε ένα όνειρο που ήθελε όχι μόνο να του δώσει σάρκα και οστά αλλά και να το μοιραστεί με ανθρώπους που αγαπάνε τα Ελληνικά προϊόντα και κάνουν τον δικό τους αγώνα για να μαγειρεύουν με αυτά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Μάνου Μακρυγιαννάκη και στο εστιατόριο Philema των Βρυξελλών, βρήκε τον δυναμικό σύμμαχο για να μοιραστεί αυτό το όνειρο και να του δώσει χρόνο με τον χρόνο μια δυναμική προοπτική.
Greek GastronomyVillage

«Ελληνικό γαστρονομικό χωριό»

Την Τρίτη 26 Ιουνίου διοργανώνεται μια βραδιά γευσιγνωσίας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στόχο έχει να αναδείξει στοιχεία από τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο. Στην εκδήλωση που φέρει τον τίτλο: «Ελληνικό γαστρονομικό χωριό», θα εκτεθούν τρόφιμα και ποτά, προϊόντα ΠΟΠ και Π.Γ.Ε. ανά περιφέρεια.

Η ομάδα μαγείρων θα έχει συντονιστή τον Μάνο Μακρυγιαννάκη, ώστε το event να αποτελέσει ένα ξεχωριστό και νόστιμο ταξίδι αντιπροσωπευτικό με παρουσιάσεις εδεσματων και πιάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στο περίπτερο της κάθε Περιφέρειας θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με:

Philema Brussells 2017
Τραπεζάκια έξω, στο Philema των Βρυξελλών 2017

Προσωπικά ήμουνα και πέρυσι εκεί και θα χαρώ πολύ να έχουν υπάρξει εξελίξεις και βελτιώσεις στο πρόγραμμα. Εξάλλου το πάθος περισσεύει από τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές.
Καλή επιτυχία.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s