«Ανωμερίτισσες»: παρουσίαση Ημερολογίου «Πάμε για Χόρτα», την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Άνω Μεράς Μυκόνου «Οι Ανωμερίτισσες» αύριο Παρασκευή.
Π
αράλληλα θα παρουσιαστεί στο κοινό της Μυκόνου το ημερολόγιο-2018 «Πάμε για Χόρτα» από τον γεωπόνο Χρήστο Σαμιωτάκη και εμένα που είχα τη χαρά και την τιμή να γράψω τον πρόλογο της έκδοσης. Για το εξαιρετικό νέο αυτό Ημερολόγιο του Συλλόγου, έχω αναφερθεί εδώ: Ημερολόγιο Πάμε για Χόρτα 

Το νησί μας έχει μεγάλη παράδοση έκδοσης θεματικών ημερολογίων τα οποία συμβάλουν στη γνώση της ιστορίας, της παράδοσης και σημαντικών πολιτισμικών θεμάτων. Καθώς περνάνε τα χρόνια κάποια αποκτούν ιδιαίτερη αξία, συναισθηματική και συλλεκτική.
Οι πληροφορίες και το εικαστικό του ημερολογίου στηρίχτηκε στη δουλειά του Χρήστου Σαμιωτάκη και σε φωτογραφικό υλικό κυρίως της συζύγου του Ιωάννας Σαμιωτάκη. Tον σχεδιασμό και την παραγωγή του ημερολογίου ανέλαβαν η Βούλα και η Φρατζέσκα Χανιώτη από το H2 concept www.h2concept.gr
Eίναι ένα θέμα που από καιρό επεξεργαζόμαστε στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Με συνεχείς αναφορές, μαγειρέματα, εξόδους για χορτοσυλλογή, γνωριμία και καταγραφή της άγριας βρώσιμης χλωρίδας μας, στόχο έχουμε να πάμε αυτή την γνώση μια ακόμα γενιά παραπέρα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες, όπως και άλλες ομάδες και Σύλλογοι του νησιού ήταν πάντα πλάι μας, αρωγοί σε όλες μας τις σχετικές εκδηλώσεις. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που μαθαίνουμε ότι το ημερολόγιο πάει καλά και η σκέψη είναι του χρόνου να συμπληρωθεί με ακόμα περισσότερα είδη άγριων χόρτων.
Αύριο λοιπόν -Παρασκευή 2/2/18- μετά τις 10 το πρωί σας περιμένουμε στην Αίθουσα εκδηλώσεων στην πλατεία Άνω Μεράς.
Imerologio 18 Pame gia horta Anomeritisses Mykonos

(Δελτίο Τύπου των Ανωμεριτισσών)

ΑΝΩΜΕΡΙΤΙΣΣΕΣ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ-18

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Άνω Μεράς Μυκόνου «Οι Ανωμερίτισσες» σας καλεί σε εκδήλωση με αφορμή την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του την 2 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 το πρωί.

Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία στη Μονή Παναγίας Τουρλιανής.

Στη συνέχεια:
– Θα πιούμε καφεδάκι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων δίπλα στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας στην πλατεία της Άνω Μεράς

– Θα έχουμε αφιέρωμα στο Ημερολόγιο 2018 με τίτλο ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑ. Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη έκδοση του συλλόγου που είχε καλή υποδοχή και βρίσκεται ήδη στην δεύτερη επανεκτύπωση. Ο γεωπόνος κ. Χρήστος Σαμιωτάκης θα μας μιλήσει για την βρώσιμη χλωρίδα της Μυκόνου, σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό της συζύγου του κ Ιωάννας Σαμιωτάκη. Ο συγγραφέας Δημήτρης Ρουσουνέλος θα κλείσει την εκδήλωση με δυο λόγια για την μαγειρική παράδοση των νησιών σε σχέση με τα άγρια χόρτα.
– Μετά την Κοπή της Βασιλόπιτάς μας θα ακολουθήσει κέρασμα από τις κύριες του Συλλόγου μας.

Χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας όλους και όλες.

Για τις Ανωμερίτισσες
Το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s