Δικής μου εμπνεύσεως

tsalapetinos
σκίτσο από τσαλαπετεινός
Κάποτε κάποιες κυρίες αναρτούσαν συνταγές στο διαδίκτυο και, θυμαμαι, όταν έγραφαν «Δικής μου εμπνεύσεως» εννοούσαν ότι είχαν ας πούμε προσθέσει κάπαρη στη ρώσσικη σαλάτα… ή μισό-μισό βούτυρο-λάδι στα αβγά μάτια, φυστλικι στον μπακλαβά και άλλα τέτοια.
Ψάχνοντας για μια λεπτομέρεια δια της γουγγλίας οδού κατέληξα στο μνημείο που συγκλόνισε το e-ιναι μου. Σήμερα ένας μάγειρας όταν γράφει «την συνταγή εμπνεύστηκα από τον …τάδε», εννοεί τουλάχιστον «αντέγραψα τον τάδε», αλλά εγώ το έχω προχωρήσει, ξαπλώνω το μυλοκόπι σε αλμύρα και όχι σε φωλιά μυρωδικών όπως ο συνάδελφος.
Tres bien!
Ειλικρινέστατος ο γράφων εξηγούσε την …έμπνευσή του που μάλλον του ήρθε ως επιφοίτηση.
Καθώς αναρωτιώμουν για το αν έπρεπε να εντάξω την πάλαι ποτέ κυρία (πάντα κυρίες ήταν αλλά έστω για λόγους πολίτικαλι κορέκτ γραφής να προσθέσω) ή τον κύριο, στην ίδια συνομοταξία χαρακτήρων σ’ αυτή την τεατράλε μαγειρική σκηνή που διάγουμε θυμήθηκα ότι υπάρ
χουν και χειρότερα.Όταν κάποιος δεν γράφει την πηγή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις απλά είναι σίγουρο ότι τον έχει ξεσκίσει τον τάδε ή την δείνα.
Και τα δεινά καλώς έχουν. Κρυμμένα πίσω από λέξεις, φράσεις, μηνύματα, κείμενα,τίτλους, δράσεις, σκέψεις. Έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθούνται οι κατσαρόλες σου, πως έγιναν κοινόχρηστοι οι φάκελοι στα word σου, πως κάθε σου κουβέντα, κάθε έμπνευση, το τίποτα που σκέφτηκες κάποια στιγμή αναλύεται με ελαφρότητα και περιφέρεται από τον κάθε τροπαιούχο ψυχάκια ως λάφυρο νίκης.
Γιατί ο τολμών να ξεσκίσει, νικά.
Προσώρας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s