Home

Giannis Gavalas 1
Ο Γιάννης Γαβαλάς, είναι φίλος. Τον γνώρισα μέσα από τη δουλειά του αλλά και από τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Αγαπώ τη μαγειρική του κι επιστεύομαι γιατί μου ταιριάζουν γάντι, τις επιλογές του. Γι αυτό και χάρηκα σαν έμαθα ότι κάνει ένα πέρασμα από τη Μύκονο στο καταχείμωνο. Και μόνο γι αυτό τον σέβομαι ακόμα περισσότερο. Γιατί δεν διάλεξε βολική ημερομηνία, αλλά την καρδιά του χειμώνα, τώρα, στο τέλος του Γενάρη για να φέρει έναν αεράκι νόστιμο και ζωογόνο σε μια κλασσική ψησταριά της Μυκόνου.

Η σχέση του Γιάννη Γαβαλά με τη Μύκονο κρατά από το 1999, απ’ όταν εργάστηκε για ένα διάστημα σαν βοηθός στο εστιατόριο Katrin.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κρατά το τιμόνι του Bakalo στη Λάκκα, δημιουργώντας πιάτα με χαρακτηριστικά στοιχεία από την Ελληνική-Κυκλαδίτικη Κουζίνα. Η τεχνική του αρτιότητα, οι γνώσεις του όσο αφορά την παραδοσιακή μαγειρική, η αφοσίωσή του στην καθαρότητα των γεύσεων, στην προέλευση και την ποιότητα των υλικών, τον έκαναν γρήγορα να ξεχωρίσει σαν ένας από τους πιο σημαντικούς μάγειρες που εργάζονται στο νησί μας.
Ο Γιάννης Γαβαλάς σαν Κυκλαδίτης με Ηρακλειώτικη καταγωγή και γνήσιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Κουζίνας στην οποία έδωσε και δίνει συνεχώς μια αίσθηση νησιωτικής μαγειρικής με αναφορές στο χτες και τρόπους και επιλογές σημερινές. Συμμετέχει στο Aegean Cuisine του οποίου μάλιστα δεν θα βρούμε στο νησί επαγγελματία μάγειρα να εφαρμόζει κατ’ εξοχήν την ιδέα μιας κουζίνας που άνετα θα ονομάζαμε «σύγχρονη Κυκλαδίτικη» με αναφορές σε όλα τα νησιά και τα προϊόντα τους.
Lounda Onuferko Yiannis Gavalas Mykonos Pikantiki Gonia

Ήταν λοιπόν πολύ ευχάριστο όταν έμαθα ότι στην ψησταριά που έστησε η επίσης αγαπημένη φίλη Λούντα Ονουφέρκο πριν τρία και πλέον χρόνια στον Γλάστρο, ο Γιάννης θα παρουσιάσει για μια βραδια κάποια πιάτα του τα οποία (όπως διαβάζω) στη συνέχεια θα αποτελέσουν τμήμα του ανανεωμένου καταλόγου της Πικάντικης Γωνιάς.
Με αυτά τα εξόχως ενδιαφέροντα να ιντριγκάρουν τη γούλα μου, σπεύδω σαν την αλκυόνα να κλείσω τραπέζι και να φωλιάσω εκεί στο Γλάστρο την Παρασκευή ελπίζοντας σε μια θερμή αχτίδα νόστιμη κι εξόχως Κυκλαδίτικη.

Δημήτρης Ρουσουνέλος
20 Ιανουαρίου 2016

Μεταφέρω εδώ αυτούσια την ανακοίνωση του Εστιατορίου:

Ο Γιάννης Γαβαλάς στης Λούντα την «Πικάντικη Γωνιά» στον Γλάστρο,
αυτή την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2015

Στην Πικάντικη Γωνιά, συνεχίζουμε για τέταρτο χρόνο με καπετάνισσα την αγαπημένη σας Λούντα, πάντα με τον ίδιο προσανατολισμό μιας ζεστής Μυκονιάτικης φροντίδας.
Με σεβασμό στην πελατεία και τους φίλους μας εμπλουτίζουμε με νέα πιάτα και προϊόντα τις επιλογές σας για καλομαγειρεμένο φαγητό.
Διατηρώντας τον χαρακτήρα και την ποιότητά μας φρεσκάρουμε τον κατάλογο των πιάτων μας από αυτή τη βδομάδα με τη συμβολή του γνωστού και αγαπημένου σεφ Γιάννη Γαβαλά.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου σε μια βραδιά αφιερωμένη σε συνταγές με Κυκλαδίτικα υλικά και προϊόντα, ο Γιάννης Γαβαλάς θα παρουσιάσει την πρότασή του με γευστικές πινελιές που θα πλαισιώσουν στη συνέχεια τον ανανεωμένο κατάλογο της Πικάντικης Γωνιάς.

Εστιατόριο – Ψησταριά «Η Πικάντικη Γωνιά»
δρόμος Πλατύ Γιαλού, στον Γλάστρο της Μυκόονου

Κρατήσεις 2289027238 & 6945883271

Pikantiki Gonia Lounda's - Mykonos interior 01 2016
Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αρχείο της σελίδας του εστιατορίου στο facebook
https://www.facebook.com/pikantikigonia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s