Ερημώνει όλο και πιο πολύ η Μύκονος του χειμώνα!
Γίνεται πάλι «νησί», είπε κάποιος.
Ναι, αλλά υπάρχουν νησίδες διαφυγής.
Να και κάποιες που έπεσαν στην αντίληψή μας ψάχνοντας εναλλακτικές προτάσεις εξόδου για την αποψινή βραδιά:
Στο La Cucina di Daniele, εστιατόριο-ταβέρνα κατά τον ιδιοκτήτη και μάγειρα Daniele Chiantini,
ένα και μόνο πιάτο έχει αποκαλυφθεί:
Χειροποίητα τορτελίνι με γέμιση εμπλουτισμένη με cinta senese, το απίστευτο, μυρωδάτο λαρδί της Σιένα.
Στο εστιατόριο Ντεκότο, την αποκάλυψη του φετινού χειμώνα, απέναντι στο Ηρώον της Άνω Μεράς, με μάγειρα τον Νικόλα Αντωνόπουλο:
Αλμυρό cheese cake,
Σούπα λαχανικών,
Μπιφτέκια γαλοπούλας με μοσχαρίσιο συκώτι, σταφίδες και μήλο,
Κότσι χοιρινό γεμιστό με πληγούρι και κοπανιστή Μυκόνου,
Ραβανί με σιρόπι παντζάρι και παγωτό βανίλια
Στην Πικάντικη Γωνια στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού στο Γλάστρο Εστιατόριο-ψησταριά με πινελιές από την πατρίδα της μαγείρισσας και ιδιοκτήτριας Λούντα Ονουφέρκο.
Σαλάτα σπανάκι, ρόκα, ρόδι και crispy προσούτο,
τριλογία τυριών,
ή Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό
Να περάσετε καλά, είτε πλούσια, είτε φτωχά, σε σπίτια ή σε μαγαζιά, να ναι πλούσια σε συγκινήσεις και αισθήματα τα Χριστούγεννά σας.
Μόνο μην ξεχνάμε ότι οι Γιορτές, πιο πολύ από κάθε τι, θέλουν αλληλεγγύη και μια ζεστή σκέψη στον συνάνθρωπο.
Ας κάνουμε μια αρχή από εκείνον στη διπλανή μας πόρτα.
Χρόνια Πολλά!