Ομνύω λοιπόν, και φυσά έξω ένα ζωογόνο αεράκι μυκονιά- τικο.

kyma skaei sto molo-Ormos Ysternion Tinos

Ορκιζόμαστε λοιπόν σήμερα.
Γι αυτό φυσάει στο Γιαλό! Για να μας επισημάνει ότι με φουρτούνες θα πορευτούμε κι είναι λόγος σοβαρός να τις φέρουμε βόλτα και όποιο κομμάτι μας αναλογεί από μέριμνα για το σκαρί της Μυκόνου πρέπει να το φροντίσουμε με όρεξη, αφοσίωση και σθένος. Η προσπάθεια -μέσα από αυτή τη θαλασσοταραχή που πορευόμαστε τα τελευταία χρόνια- να φέρουμε το σκάφος του νησιού σε σώο και αβλαβές λιμάνι, αφορά μόνο την ανάγκη ώστε νάναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να μπαρκάρει σε νέα ταξίδια.
Μικροί καπετάνιοι, μικρές καπετάνισσες, δεν βλέπω ρότα χαραγμένη. Δεν βλέπω καν πως φανταζόμαστε το νησί που θα ζούμε σε 20 σε 50 χρόνια. Καλά καλά δεν είδαμε ως τώρα σχέδιο για το πως θα είναι το νησί από καλοκαίρι σε καλοκαίρι κι από χειμώνα σε χειμώνα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας συνειδητές επιλογές στην υπηρεσία του νησιού και του πολίτη. Αυτό πρώτα!
Κεφάλια μέσα λοιπόν, ανοιχτά αυτιά, φρέσκα μυαλά, σεβασμό στη νομιμότητα και στη δημοκρατία.

Αν κάτι έχω σήμερα να πω σε όσους ελπίζουν στην ελάχιστη συνεισφορά μου δίπλα στην Άννα, την Δήμητρα και την Ματίνα στο δημοτικό και στα τοπικά συμβούλια, είναι ότι ο μόνος όρκος που πιάνει τόπο βαθιά μέσα μου, είναι ο όρκος της συνείδησής μου ότι θα συνεχίσω με την ίδια διάθεση να κάνω ο,τι ακριβώς έκανα και μέχρι σήμερα. Αυτό για όσο καιρό βάσει της προγραμματικής κυλιόμενης εκπροσώπησης ορίσει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω.
Κοντολογίς ούτε να εκπλήξω, ούτε να καταπλήξω θέλω, αλλά να μιλήσω απλά.
Όπως απλό θα ήταν να ορκιζόμασταν όλοι σε πολλά περισσότερα από τούτα δω τα νομικίστικα τα οποία μάλιστα με το χέρι στο ευαγγέλιο χιλιάδες απατεώνες ασχολούμενοι με τα κοινά ορκίστηκαν ως τώρα:
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους
και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Απόψε μπροστά στο Άι Νικολάκι της Καδένας, καθώς θα δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη καδένα ακουμπώντας ο ένας την πλάτη του άλλου, η ευχή ας είναι για μια καλή και γόνιμη θητεία σε όλους: δήμαρχο, συμβούλους και πολίτες.
Κυρίως …πολίτες γιατί αν η θητεία δεν είναι γόνιμη από πλευράς πολιτών, βράστα κι άστα πατριώτη.
Την καλημέρα μου και καλή τύχη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s