Οι παλιές ποutάνες πάνε στον παράδει- σο

Συνέβησαν πολλά τις τελευταίες μέρες. Πράγματα που έτσι όπως συμβαίνει συνήθως, δεν φωτίζουν περισσότερο, αλλά μάλλον συσκοτίζουν. Αυτός ήταν άλλωστε πάντα ο στόχος κι αυτός παραμένει.
Η ΚΕΠΟΜ παρατηρεί και στέκει μακρυά από όλα αυτά.
Γνωρίζει ότι κάθε μέρα δικαιώνεται.
Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ίδια τα μέσα, ούτε ο τρόπος, ούτε οι μέθοδοι και τα εργαλεία μας.
Παραμένουμε διαφορετικοί. Κατανοούμε τα πάθη. Αντιλαμβανόμαστε τις επιθυμίες, αλλά δεν είναι εύκολο ούτε να συμπλεύσουμε, ούτε να συμπορευτούμε στα όνειρά τους.

Έτσι κι αλλιώς δεν μας περιλαμβάνουν!

Η ΚΕΠΟΜ έβγαλε ανακοίνωση σήμερα αναφορικά με τον πολιτικό πολιτισμό και την απόφασή της να παραστεί στις ομιλίες των δυο ανθυποψηφίων.
Προσωπικά όμως χρωστάω δυο λόγια – εισαγωγικά πριν από την κοινοποίησή της εδώ:

«Και εκείνοι που θα ήθελαν την ΚΕΠΟΜ πιο δικιά τους και εκείνοι που τη θεωρούν δικιά τους και εκείνοι που θεωρούν ότι η ΚΕΠΟΜ θα μπορούσε να ήταν όσο και των αλλωνών δικιά τους, να ξέρουν ότι έχει μηδενίσει σχεδόν το κοντέρ και καλά θα κάνουν να αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει χωρίς πίεση σε λίγες ώρες που ξημερώνει Κυριακή. Κι αν έχουν τα κότσια ας εξαφανιστούν από τη μέγγενη της Λάκκας.
Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι μόνο πάω στον έναν ή πάω στον άλλον. Πολιτικός πολιτισμός είναι ο σεβασμός, στον ψηφοφόρο, τον δικό σου και του άλλου. Πολιτικός πολιτισμός είναι ο σεβασμός στο παραβάν.
Μιας και δεν πήγα να ακούσω κανέναν (έτσι κι αλλιώς και που πήγαμε το 2010 και που ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα κάποιοι τολμούν να σαλιαρίζουν ότι «πήγαμε για χόρτα») έχω κάθε δικαίωμα να πω ότι αυτή η εξώθηση στην «πορνεία» …να κοιμόμαστε δηλαδή και να είμαστε καταχωρημένοι στον Κουκά και να ξυπνάμε αγκαλιά με τον Φιορεντίνο, είναι ό,τι χειρότερο.
Κι εμείς ομολογώ ως «παλιές πουτάνες» δεν το αντέχουμε καθόλου!
Αυτό παρακαλώ να το υπολογίσετε πολύ σοβαρά, όσοι ελπίζετε στην ψήφο και στην εκτίμησή μου».

24.05.14
Ανακοίνωση Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου

Τον πολιτικό πολιτισμό ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Η ΚΕΠΟΜ τον έχει.

kepom_sima_lowΣτο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, η επικεφαλής του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου Άννα Καμμή και μέλη της Κίνησης παρέστησαν στις τελικές ομιλίες και των δύο υποψηφίων δημάρχων που πραγματοποιήθηκαν χθες, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Ακούσαμε τις δεσμεύσεις και των δύο όπως τη δημιουργία δημοτικής ανακύκλωσης στην πηγή με βάση το πρότυπο του ΜοίκοΝΟΣ, την προστασία των δημοσίων δομών και υποδομών, την εναντίωση σε κυβερνητικά σχέδια που θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και των παραλιών, την προστασία του δημόσιου χώρου, τον εκδημοκρατισμό του δήμου, τη λειτουργία του με αξιοκρατία, διαφάνεια και ισονομία και την αξιοποιήση όλων των υγειών δυνάμεων του νησιού χωρίς αποκλεισμούς.

Θα πορευτούμε στο δημοτικό συμβούλιο με πνεύμα συνεργασίας με όποιον και αν εκλεγεί, εφόσον συμπορεύεται με τις βασικές μας αρχές όπως έχουν ξεκάθαρα διατυπωθεί προεκλογικά και εφόσον βέβαια τηρηθούν από τη μεριά τους και μετά την τελική αναμέτρηση.

Η ψήφος συνείδησης είναι η καθαρή πρόταση που αναδείχθηκε μέσα από τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες της ΚΕΠΟΜ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
http://kepom.files.wordpress.com/2014/05/kepom-anakoinosh-2os-gyros.pdf

Την εκδήλωση-ομιλία του συνδυασμού Επόμενη Μέρα
-που προηγήθηκε χρονικά κατά μισή ώρα- παρακολούθησε
η Άννα Καμμή με αντιπροσωπεία μελών της ΚΕΠΟΜ

Γρυπάρειο 23.05.14 ομιλία Ανδρέα Φιορρεντίνου, στη φωτογραφία κάποια από τα μέλη της ΚΕΠΟΜ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια μέλη της ΚΕΠΟΜ με την επικεφαλής
Άννα Καμμή, παρακολούθησαν την εκδήλωση-ομιλία
του συνδυασμού Πρωτοβουλία Δράσης

Θεατράκι της Λάκκας 23.05.14 ομιλία Κωνσταντίνου Κουκά, στη φωτογραφία κάποια από τα μέλη της ΚΕΠΟΜ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

http://kepom.wordpress.com/2014/05/24/politikos_politismos/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s