Ἔξεστι Σκαγιᾲ ασχημονείν

party - MykonosΤο Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να συνεδριάσει στις 31 Ιουλίου, έχοντας -όπως είχε καταγγείλει η ΚΕΠΟΜ- λάθος προτεραιότητας θέματα στη Ημερήσια Διάταξη.

-Ενώ το οικονομικό σκάνδαλο της Μυκόνου αποτελεί ειδησεογραφία και για την Ευρώπη και πέραν του Ατλαντικού.
-Ενώ το νησί έχει ανάγκη να βγάλει προς τα έξω καλές ειδήσεις.

-Ενώ πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας.
-Ενώ οι δράσεις μας πρέπει να είναι για το κοινό καλό κι όχι για το χατίρι των ίδιων πάντα που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού,
η δημοτική Αρχή δείχνει να αγνοεί ότι έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι.

Η κακή διαχείριση των σκουπιδιών, το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, μας προσβάλει σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ο δήμος παραβλέπει ότι Εισαγγελικές Αρχές ψάχνουν την άκρη ακόμα και εκτός Μυκόνου, για την απάτη να στέλνουμε τα σκουπίδια μας με κοντέινερ στον Ασπρόπυργο σαν «Ανακυκλώσιμα». Η αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη εξηγείται, άλλοτε με ευγένεια κι άλλοτε με αυστηρό και προειδοποιητικό τρόπο, από τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο δήμος, δια του προέδρου, βάζει άλλα θέματα στην ατζέντα.

Φτάνει πια!

Η Αντιπολίτευση, σύσσωμη, και έβαλε προ ημερησίας διατάξεως τα δικά της. Τα κατέθεσε γραπτώς όπως είχε υποχρέωση. Κι εκεί άρχισε να στραβώνει το κλήμα. Γιατί δεν ήταν μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και η υπνώσα ως τώρα Συμπολίτευση που άρχισε δειλά να μπαίνει στο χορό της πολιτικής παρουσίας.
Ακούστηκε συχνά ένα «Φτάνει πιά»! Τέτοιο δεν είχαν ξανακούσει. Πάντα ήταν «οι αντιδραστικοί τύποι, που ήθελαν το κακό του νησιού». Τώρα τα πράγματα άλλαξαν ως δια μαγείας. Αντιδρά η σιωπηρά πλειοψηφία.
Στη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου ο κ. Δημήτρης Σκαγιάς ήταν από την αρχή εμφανώς ταραγμένος. Μάλιστα το Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 2 μμ αναβλήθηκε για τις 4 μ.μ.

Το στραβό κλήμα έδειξε να κλονίζεται συγκλαδοκορμόριζα όταν κάποια στιγμή, βρέθηκα στη γωνία της αίθουσας, όπου συχνά κάθονται διάφοροι ακροατές χωρίς πρόβλημα. Ο κ. πρόεδρος (ευγενικά να ομολογήσω), ζήτησε να σηκωθώ από την συγκεκριμένη θέση, γιατί ήταν «για τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου». Δεν υπήρχε βέβαια κανένας εκπρόσωπος Δημοτικής Κοινότητας Χώρας και Άνω Μεράς. Είναι είδος εν ανεπαρκεία. Πότε-πότε εμφανίζονται μόνο η Ευγενία Χανιώτη και ο Φιλιππής Μενάρδος. Επέστρεψα στη θέση μου, ενώ κρυφογελούσαν κάποιοι σύμβουλοι. Υποθέτω διέκριναν κάτι στον τόνο της φωνής και στη ματιά του κ. προέδρου. Κατάλαβαν μάλλον ότι …άρχιζαν τα όργανα. Η διαδικασία συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις. Ο εριστικός κ. Σκαγιά όριζε 3λεπτες τις προ ημερησίας τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ζήταγε αντίγραφα των εγγράφων και των καταγγελιών τους, επιμένοντας να είναι πρωτοκολλημένα., διέκοπτε συνεχώς και δημιουργούσε κλίμα έντασης χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σα να ήθελε να τινάξει τη συνεδρίαση στον αέρα.

Στην ουσία όλα είχαν περάσει από το πρωτόκολλο και το έγγραφο της Άννας Καμμή και του Μίλτου Ατζαμόγλου και η καταγγελία για εξύβριση και απειλή κατά υπαλλήλου της Οικονομικής Υπηρεσίας, βλέπε:  http://kepom.wordpress.com/2013/08/01/ftanei/ Βρήκε όμως απρωτοκόλλητο έγγραφο της παράταξης Επόμενη Μέρα το οποίο ανέγνωσε ο κ. Σαλάχας. Εκνευρισμένος το ζήτησε και το πήρε, αλλά το έστειλε πίσω τρεις φορές. Άλλοτε για να υπογραφεί κι άλλοτε γιατί φαινόταν ως έγγραφο της παράταξης, αλλά απόντος του κ. Φιορεντίνου, δεν έκρινε ο κ. Πρόεδρος ότι ο κ. Σαλάχας εκπροσωπούσε την παράταξη νομίμως. Τρικυμία εν κρανίω!
Από το ακροατήριο η Όλγα Στεφανίδου της ΚΕΠΟΜ, αντέδρασε στο μπάχαλο: «Απαράδεκτα πράγματα», φώναξε. Άμεσα ο κ. Σκαγιάς διέταξε την αποβολή της από την αίθουσα. Η Όλγα αρνήθηκε κι ο πρόεδρος εκτός εαυτού ζήτησε να κληθεί η Δημοτική Αστυνομία και να επιληφθεί. Βεβαίως και δεν επιλήφθηκε κανείς!

Το συμβούλιο συνεχίζονταν κανονικά με τις αντεγκλήσεις να δυναμώνουν. Απερίγραπτη κατάσταση. Έχουμε μαγνητοσκοπημένο υλικό σε αμοντάριστο βίντεο. Κρίνουμε ότι αρκετά έχει εξευτελιστεί το νησί μας με τα έργα των δημοτικών του αρχόντων και δεν το κοινοποιούμε. Καταγραφή έχει γίνει και από το Mykonos Ticker και από την Mykonos News. Γίναμε Σικελία και Μαρμπέλα, γίναμε Αφρική, ας μη γίνουμε και Ταϊβάν στις ειδήσεις των οκτώ!Στη συνέχεια ο πρόεδρος διάβασε –πάντα προ ημερήσιας διάταξης- κειμένο, απαντητικό σε όσα έχει κατηγορηθεί.

Ας μου συγχωρηθεί ο «λαϊκισμός» κι ο τόνος ο προσωπικός.

Δεν θα επεκταθώ σε όσα είπε ο κ. Σκαγιάς στην απολογία του, απαντώντας σε όσα ήθελε από τα 15 σημεία της γνωστής καταγγελίας της Αντιπολίτευσης. Το θέμα έχει πάρει ήδη την άγουσα προς κάθε αρμόδια Αρχή.

Περισσότερα εδώ:  http://kepom.wordpress.com/2013/07/04/momfi/
Θα σταθώ στην έκπληξή μου, όταν τον άκουσα να αναφέρει ότι προσπάθησα να παραβιάσω την πόρτα της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Μάλιστα! Εγώ, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, γνωστός τραμπούκος.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Τη μέρα που «καίγονταν το Κορδελιό» στον Δήμο, με απλή και λογική σκέψη, σε συνεργασία με την Άννα Καμμή, οδηγηθήκαμε στην συγκλονιστική ανακάλυψη ότι μέσα στην Οικονομική Υπηρεσία, ήταν άνθρωπος κλειδωμένος. Τον πιάσαμε σαν τον ποντικό στη φάκα και βάλαμε τις φωνές να μας ακούσει όλη η γειτονιά. Καλέσαμε τηλεφωνικά και την Αστυνομία και τη νομική μας σύμβουλο. Τέτοια ώρα, τέτοια μέρα λοιπόν, αντί να φυλάω την πόρτα μη μου φύγει, προσπαθούσα να τη σπάσω.
Καλό!
Και ποιος έσωσε την Οικονομική Υπηρεσία;
Ο κ Σκαγιάς!
Μάλιστα!
Και ποιος το λέει;
Ο κ. Σκαγιάς!
Ωραία!
Και ποιος τον έβαλε μέσα τον ποντικό;
Ο κ. Σκαγιάς!
Και που βρήκε κλειδιά;
Μα τα πήρε (και τα δυο!) με διαταγή αντιδημάρχου. Του τα ‘δωσαν υπάλληλοι της Οικονομικής κι έκαναν επίσημο χαρτί –ενημέρωσαν αρμοδίως- πως δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Και διαμήνυσαν να μη τους τα φέρει πίσω! Ούτε ο Σκαγιάς, ούτε κανένας άλλος.
Και τι τα ‘θελε;
Μα να τα δώσει του ποντικού.
Και ποιανού ήτανε τελικά ο ποντικός; Του ανωτέρω τραμπούκου που σπα’ τις πόρτες;
Όχι… των κατηγορουμένων ήτανε. Που όλως τυχαίως εκείνη την μέρα είχαν μόλις τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Αρχή. Διότι, όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο ποντικός είχε τίτλους. Ήτανε ορκωτός λογιστής –νομίμως εντεταλμένος στο πλευρό των τριών κατηγορουμένων αιρετών- να δουλέψει εν ώρα υπηρεσίας και μόνο παρουσία δημοτικών υπαλλήλων, για να βρει στοιχεία να τους υπερασπιστεί. Προσοχή: Σε ώρα υπηρεσίας! Όχι σούρουπο Παρασκευής, μέσα μοναχός του, κλειδωμένος.
Θα το ‘χαν φαίνεται καϋμό μεγάλο που δεν πρόκαμαν να κάνουν τη νόμιμη αυτή δουλειά, όποια κι αν ήταν, γιατί σώνονταν το λάδι και ντίλι-ντίλι …το φυτίλι στο καντήλι. Γι αυτό έσπευσε το ιππικό να σώσει, με τον Σκαγιά καβάλα στ’ άλογο και τα κλειδιά στα χέρια.

Ψεύδεσθε κύριε πρόεδρε. Ψεύδεσθε ασύστολα!

Κι ενώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιος παίρνει πότε-πότε έναν υπνάκο, κάποιοι εξανίστανται κι άλλοι κουνάνε κεφαλές, ακούγεται η φωνή εμού του γνωστού τραμπούκου: Λέτε ψέμματα! Και εξεμάνη ο πρόεδρος και διέταξε την αποβολή μου. «Δεν φεύγω», «Είστε ψεύτης»!   η απάντησή μου. Και τότε διέταξε για δεύτερη φορά να έρθει η Δημοτική Αστυνομία να με βγάλει έξω. Δεν ήρθε κανείς. Τα όργανα και οι υπηρεσίες του Δήμου διατηρούν τη δέουσα σοβαρότητα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η δημαρχεύουσα κυρία Ειρήνη Γρυπάρη, άδειασε τον πρόεδρο εις επήκοον όλων.
Εγώ ήμουν στον Δήμο, αλλά θέλω, είπε, να τονίσω ότι:
«δεν ήξερα τίποτα για το περιστατικό της Οικονομικής Υπηρεσίας».
Εμ, πώς να ξέρει, σιγά μην το κάνουν και βούκινο. Είπαμε στις 21 του Ιούνη, μέρα που ο δήμαρχος και οι δύο αντιδήμαρχοι τέθηκαν σε αργία, ο κ. Σκαγιάς είχε σοβαρό έργο να επιτελέσει. Η δικιά μας αλήθεια για την Οικονομική Υπηρεσία είναι καταγεγραμμένη εδώ: http://kepom.wordpress.com/2013/06/21/oikonomiki_ypiresia/ .
Την δικιά του θα κληθεί να εξηγήσει στον εισαγγελέα και την Αποκεντρωμένη Αρχή.

Μισή ώρα κράτησε ο μονόλογος. Σαρανταπέντε λεπτά με τις καθυστερήσεις και τους …τραυματισμούς. Κάποια στιγμή πραγματικά η συνείδηση του κ. Ι. Θεοχάρη φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά. Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του κ. Σκαγιά σε απολογία, με ένα στεντόρειο: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» κι ένα 2λεπτο θυμωμένο λογύδριο, έβαλε τα πράγματα στη …σωστή τους θέση. Τότε, κι ενώ συμφωνούσαν όλοι με το …θεοχάρειο «φτάνει πια», το τραπέζι των συνεδριάσεων συγκλονίστηκε με διπλό χτύπημα των χεριών του «Προέδρου» (της καθ΄ημάς Άνω Μεράς), κ. Ν. Ζουγανέλη, ο οποίος πολύ σοφά εξανέστη:
«Μας φέρανε στην κατάσταση ακριβώς που θέλανε. Μας διαλύσανε! Ντροπή μας»!
Διαλύθηκαν οι διαλυμένοι. Αυτοί που χρόνια τώρα δεν έπρεπε να υπάρχουν. Που δεν μίλησαν ποτέ, δεν αντιστάθηκαν ποτέ. Που δεν ακούσαμε ποτέ την άποψή τους. Που ψήφιζαν διεκπεραιωτικά και φρόντιζαν να μη διασαλευθεί η τάξις των συμφερόντων που υπηρέτησαν οι δήμαρχοι που δημοκρατικά(!) εκλέχτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Κάποιος να φωνάξει την αστυνομία επιτέλους!

 Η συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου 2013 κι εκείνη που ακολούθησε στις 10 Αυγούστου ήταν μια πανωλεθρία για τον κ. Σκαγιά. Η Αντιπολίτευση φάνηκε να κατατροπώνει τον ίδιο και την παράταξή του άνευ ουσιαστικής μάχης. Η αποσυντιθέμενη συμπολίτευση ήταν παρούσα μόνο για να κάνει ακόμα πιο φανερή την άθλια κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο τόπος μας.

Ο κ. Σκαγιάς διεξάγει έναν άπελπι (αυτό)καταστροφικό αγώνα, με στόχο τη διάλυση κάθε διαδικασίας στον Δήμο. Ήθελε προφανώς να γίνει δήμαρχος, αλλά δεν του έκατσε. Ας το πάρει απόφαση πια. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τις διαδικασίες, με τις αυξημένες αρμοδιότητες που επεφύλαξε στον εαυτό του, οδηγούν το μισοβουλιαγμένο καράβι στο βράχο.

Οι συνάδελφοί του, αν διατηρούν ίχνη αξιοπρέπειας, να ζητήσουν την αποπομπή του για να προχωρήσει ο Δήμος χωρίς βαρίδια. Η δημαρχεύουσα έκοψε το απογευματινό τσαγάκι του κ. δημάρχου στο γραφείο της. Τώρα πίνει πρωινό καφέ στο γραφειάκι του κ. Σκαγιά. Είναι προφανές ότι του το επιτρέπουν. Δεν διαχωρίζουν τη θέση τους. Δεν κρατούν αποστάσεις. Είχε δίκιο ο Νικόλας, ήταν «ντροπή» τους και θα ‘ναι ακόμα μεγαλύτερη αν τώρα δεν αντιδράσουν ή δεν παραιτηθούν.
Γι αυτή τη ντροπή αντέδρασε για δεύτερη φορά η Όλγα Στεφανίδη. Προς τιμήν της, ο πρόεδρος της έδειξε πάλι την πόρτα της εξόδου. Ζήτησε για 3η φορά την επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας κι όταν είδε ότι ούτε η δημαρχεύουσα, ούτε οι σύμβουλοι της παράταξής του ήταν θετικοί στις απαιτήσεις του, διέκοψε τη συνεδρίαση. Αιτία, καθώς είπε, το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη. Τίναξε τη συνεδρίαση στον αέρα. Παρά τις εκκλήσεις της δημαρχεύουσας και όλων των συμβούλων όλων των παρατάξεων, πήρε τους φακέλους του και αποχώρησε. Μείναμε όλοι να απορούμε για την παράσταση που είδαμε να διαδραματίζεται εμπρός μας. Για τον άνθρωπο Σκαγιά πρέπει να βρεθεί τρόπος να απαλλαγεί από τα βάρη που σηκώνει.
Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνει κανείς σ’ αυτή τη ζωή, για να βοηθήσει το νησί και τους συμπολίτες του. Όπως το να περνά γριές στο απέναντι πεζοδρόμιο. Πράγμα χρήσιμο και προσφιλές. Προσφιλέστερο τουλάχιστον από το να ασχημονεί πολιτευόμενος σε έναν δήμο που παραπαίει με δική του την κύρια ευθύνη.

Σημ.: Το Σάββατο 10 Αυγούστου, σε μια ακόμα πιο
επεισοδιακή συνεδρίαση, ένας ακόμα συμπολίτης μας,
 ο κ. Νίκος Π., ήρθε στο «αμήν» και του επετέθη λεκτικά.
Ο κ. πρόεδρος, πάλι Δημοτική Αστυνομία κάλεσε,

πάλι τον νου απώλεσε.

Το κείμενο είναι το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, τα 2 πρώτα μέρη της οποίας
δημοσιευτηκαν εδώ: https://karvouna.wordpress.com/2013/08/07/stravo_klima/

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι είναι πολλοί στο νησί που δεν γουστάρουν τον κ. Δημήτρη Σκαγιά. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποτρέψω οποιαδήποτε αναδημοσίευση και εκμετάλλευση του κειμένου από τους «άσπονδους φίλους του». Η δικιά μου παρέμβαση είναι καθαρά πολιτική. Κυρίως είναι  επώνυμη όπως πάντα και σε όλη μου τη ζωή. Τα άλλα δεν με αφορούν. Ούτε και τα παιχνίδια, απ’ όπου και αν προέρχονται. Το κείμενο με τη δική μου υπογραφή και τη δική μου βούληση δημοσιεύεται μόνο εδώ και θα αναδημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΚΕΠΟΜ.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ἔξεστι Σκαγιᾲ ασχημονείν

 1. Φιλε Δημητρη ωραια οσα λες αλλα μπερδευεις και το ονομα μου και οπως το μπερδεψες δεν μου αρεσε ,. πρωτον οταν μαθαινω οτι εχει δημοτικο και αν μου το επιτρεπει ο αγωνας της επιβιωσης ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ! δυστυχως δεν ανηκω στους συμπολιτες μου οι οποιοι εχοντας λυσει το οικονομικο τους ανακατευονται (τελευταιως) . δευτερον ,και ας το μαθουν οσοι δεν το γνωριζουν, οτι ο δικος μας συνδυασμος εφερε στο φως οσα εχουν επακολουθησει του 2009 ,πραγμα το οποιο δεν αναφερει κανεις απο τον συμπαθη συνδυασμο της κεπομ! τριτο και τελευταιο , ο επικεφαλης του συνδυασμου που οταν λειπει (ολοι πιστευω οτι γνωριζετε την θεση που κατεχει επαξια στον ΕΟΤ)αντιπροσωπευεται απο τους υπολοιπους της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ . αυτα τα ολιγα και σημειωτεον χωρις ιχνος κακιας απλα ενημερωτικα!

  1. Χαίρομαι για το σχόλιο!
   Είναι εμφανές αυτό το «χωρίς ίχνος κακίας», όσο επίσης κατανοητό το ότι ο κ. Φιορεντίνος είναι με πιο σοβαρά πράγματα επαξίως απασχολημένος.
   Θα μου επιτρέψεις επειδή είσαι και νεώτερός μου στα «κοινά» τρεις παρατηρήσεις:
   -Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε κατά λάθος, επειδή αντέδρασε η οικογένεια Δακτυλίδη σε πρόσκλησή της να πληρώσει (δις). Ο μέχρι τότε έλεγχος προφανώς ήταν ελλειπής. Το μόνο πράγμα που ξέρω ότι υπάρχει στη δικογραφία είναι 2 δημοσιεύματα της εφημερίδας Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ από την εποχή που ήταν ο Γιώργος Ξυδάκης Δημοτικός Σύμβουλος.
   -Ο συνδυασμός που συμμετέχεις έχει προσφέρει στον τόπο αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Η «συμπαθής ΚΕΠΟΜ» έχει άλλη άποψη προφανώς.
   -Μην τους επιτρέπεις να μην σε καλούν στα Δημοτικά Συμβούλια. Είσαι εκλεγμένος και υποχρεούνται να σε καλούν. Διαφορετικά να τους καταγγείλεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s