Ένα μυκονιάτικο στέκι στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς

Ένα νέο Caprice of Mykonos άνοιξε στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Ψυχή στην κουζίνα του ο ιταλός σεφ Daniele Chiantini από τη μυκονιάτικη «La Cucina di Daniele».

Το νέο εστιατόριο προσδιορίζεται από τους δημιουργούς του σαν εστιατόριο μεσογειακών γεύσεων:
«…ένας καινούριος, τεράστιος  και ανοιχτόκαρδος χώρος, που, όπως πάντα, θα ανήκει σε όλους. Με την χαρακτηριστική διακόσμηση του CoMykonos και την γνωστή «best of the best/Greece and beyond» μουσική μας, πάντα με μια δόση τρέλας».
comykonos

Λέει χαρακτηριστικά ο Daniele Chiantini:

Η φιλοσοφία μου περί κουζίνας

«Για μένα η μαγειρική δεν είναι τέχνη, είναι τεχνική.
Και όπως όλες οι τεχνικές, χρειάζονται δύο πράγματα: καλά υλικά και ικανά χέρια.
Στον ελεύθερο χρόνο μου κάνω ατελείωτες δοκιμές υλικών και συνδυασμών.
Προ ημερών ένας φίλος μου είπε κάτι  πολύ σωστό: Daniele, η ποδιά σου έχει γραμμένο το δικό σου όνομα αλλά αυτό σου έχει στοιχίσει μια περιουσία σε δοκιμές.
Ιδανικά θα ήθελα κάθε πιάτο να μην περιέχει πάνω από 4 υλικά (εξαιρουμένου φυσικά του αλατοπίπερου).
Μου αρέσει η απλότητα, δεν συμπαθώ τα περίπλοκα πιάτα.
Όπως στα κουαρτέτα ένα ικανό αυτί μπορεί να ξεχωρίσει όλα τα όργανα, έτσι στα πιάτα μου θα ήθελα ένας που αγαπάει το καλό φαΐ να μπορεί να διακρίνει τα δεμένα αρμονικά μεταξύ τους υλικά»

~

Στο site του εστιατορίου βρήκαμε και θυμηθήκαμε το παραμύθι που μας είχε διασώσει η αξέχαστη παραμυθού της Μυκόνου, η Βαγγελιώ Καμμή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s