Kinji Hayakawa ή πως το πεταλιδοπίλαφο φόρεσε γιαπωνέζικο μανδύα

Τον γνωρίζω χρόνια. Υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος ήρεμος που έτρεφε μια απίστευτη τρυφερότητα για τον γάτο που είχαμε υιοθετήσει στη Scala Gallery, στο Ματογιάννι. Θυμάμαι είχε περάσει πολύς χρόνος όταν τον ρώτησα γιατί αγαπά τόσο πολύ τον Νίνο και με τέτοια τακτικότητα τον επισκέπτεται καθημερινά και τον χαϊδεύει κουβεντιάζοντας μαζί του. Ο Κίντζι, έτσι έλεγαν αυτήν την ευγενική μορφή, τον γιαπωνέζο φίλο του Νίνο, μου εκμυστηρεύτηκε τότε πως πίσω στην πατρίδα είχε αφήσει τον δικό του γάτο κι ο δικός μας ήταν ό,τι πιο κοντινό είχε, που να τον συνδέει με την πατρίδα.

His Majesty Nino, of Scala

Ο Νίνο έζησε 2 χρόνια ακόμα κι όταν το τρίτο πια καλοκαίρι ήρθε πάλι ο Κίντζι, δεν τον βρήκε στη θέση του. Με τη σοφία και τη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει δεν χρειάστηκε να ρωτήσει πολλά…

Ο Kinji Hayakawa, είναι σεφ, ένας πολυταξιδεμένος και ταλαντούχος μάστορας του σούσι, που κάποια στιγμή πριν από 25 περίπου χρόνια βρήκε στη Μύκονο ένα αγαπημένο λιμάνι στο οποίο άφησε τον εαυτό του να ονειρευτεί ένα μέλλον όπου ο κόσμος του νησιού μας θα απολαμβάνει τα δημιουργήματά του, τις νοστιμιές της πατρίδας του.
Ο Γιάννης Γαβαλάς του εστ. Bakalo στη SCALA, τέλη Ιουλίου 2012
Στη Scala έρχεται ακόμα συχνά, ίσως να τον εμπνέει το περιβάλλον με τα ψάρια που καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος του χώρου. Ωστόσο έρχεται πάντα με τα δώρα και τις νοστιμιές του. Καμιά φορά μας φτιάχνει κι επί παραγγελία. Εδώ στο gastroφιλ περιβάλλον της γκαλερί, μελετημένες ή και απρόσμενες συναντήσεις καταλήγουν σε όμορφα παντρέματα.
Ο Κίντζι με τον Αθηναγόρα στη SCALA στα μέσα Ιουλίου 2012
Καληώρα αυτό που θα συμβεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου: ένας γάμος! Ύστερα από πρόσκληση του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, το Bill & Coo υποδέχεται τον sushi chef Kinji Hayakawa. Είναι μια απόπειρα να συμβρεθούν εις πιάτου κοινωνία η σύγχρονη ελληνική και παιχνιδιάρα κουζίνα με την εξωτική γιαπωνέζικη, όπως ακριβώς εκφράζεται μέσα από την τελετουργική τεχνική του σούσι και διαφόρων άλλων τεχνικών παρασκευής με θέμα το ψάρι και τα θαλασσινά.
Η βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του ετήσιου θερινού φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργανώνει το γνωστό εστιατόριο στη Μεγάλη Άμμο της Μυκόνου.

A Japanese Night at Bill & Coo with Chef Kinji Hayakawa
Monday, August 13th 2012

A unique culinary journey of the Far East cuisine sets out on Monday at Bill & Coo with our honoured guest, the renowned Chef Kinji Hayakawa in lead.

Prepare for a richly exotic voyage of flavours … Hosomaki sushi, Tempura, Fontomaki, Green-Tea Ice Cream … are just some of the unique dishes to be savoured.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s