Ξυλαγγουρόσουπα*

Πολύ κουβέντα, παραλειπόμενα και «γαστρονομικά» υπονοούμενα για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας έπεσε χτες.

Η αρχή έγινε από τον υποφαινόμενο αποκαλύπτοντας το μοντέλο της σκυτάλης που παρέδωσε ο πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας στον Αντώνη Σαμαρά.
Κι ενώ πολλή κουβέντα έγινε για το αν είναι ξυλάγγουρο ή αρμένικο αγγούρι η υπό του προέδρου παραδοθείσα σκυτάλη, πήγε μεσημέρι. Ομολογώ ότι πείνασα. Δεδομένου ότι είχε εν τω μεταξύ διαφανεί ακτίδα κυβερνητικού φωτός, οφείλω ως πολιτικό ον να την συνυπολογίσω στο γεύμα μου.
Καθαρά από εθνική συνείδηση, θέλοντας να συμβάλλω στο να δέσει κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η κυβερνητική σούπα, άνοιξα το ψυγείο. Ειρήσθω εν παρόδω δούλευε κανονικά και ήταν γεμάτο. Αυτό οφείλεται βέβαια στο γεγονός ότι δεν βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.  Τα δέοντα υλικά ήταν όλα εκεί, τα είχα ονειρευτεί στη διαδρομή μαγαζί-σπίτι, με την τάξη που τους αναλογούσε.

Ξυλαγγουρόσουπα

Συγκυβερνήτες:
1 αντζούρι

1 αρμένικο αγγούρι

1 γιαούρτι πλήρες

1 δόντι σκόρδο

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου

αλάτι, πιπέρι

Minimum πρόγραμμα διακυβέρνησης
Αρχή πρώτη για ένα minimum κυβερνητικό πρόγραμμα στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν και να δέσουν ως αξιοπρεπής σούπα οι συνιστώσες ενός κυβερνητικού στρατού σωτηρίας, που χάριν συντομίας θα αποκαλούμε στο εξής «κυβέρνηση»,  είναι το λιάνισμα των υλικών. Τα τσακίζουμε λοιπόν τόσο που στο τέλος να μην  μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Κοινώς τα κάνουμε ένα μείγμα σχεδόν ομογενές. Εργαλείο πολιτικής διεργασίας άνευ δυνατότητας πολλών αναλύσεων, αλλά  που κάνει καλά τη δουλειά, είναι το φόβητρο κάθε πολιτικού καριέρας: το μπλεντεράκι τύπου «multi».

Πλένουμε καλά το ατζούρι και το αρμένικο αγγούρι, κόβουμε τις άκρες και καθαρίζουμε τυχόν στίγματα. Αυτό με τα στίγματα ήταν κατ’ απαίτηση του Φώτη Κουβέλη. Τα χοντροκόβουμε και τα περνάμε λίγα λίγα στον μικρό κάδο μαζί με το σκόρδο, το γιαούρτι, και το αλάτι.
Τα δουλεύουμε λίγη ώρα ώστε τα υλικά να γίνουν ενιαίος πολτός, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν θέλει, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθειά μπολ. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση, αν και προσωπικά πιστεύω ότι αρκούν ψιλοκομμένα φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου. Τέλος σταζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο δεδομένου ότι το λάδι κινεί τις μηχανές της πολιτικής κι επισφραγίζει τις καλές σχέσεις.

Ξυλαγγουρόσουπα με αντζούρι και πέστο βασιλικού.

Το πιάτο ετοιμάστηκε για τρεις δεδομένου ότι κάποιος πρέπει να μείνει για να δοκιμάζει και να ελέγχει με σοβαρότητα τα πιάτα.

Εκτός αν με την επιθυμία μας για 4 συνδαιτυμόνες ξεχνάμε ότι το ρόλο του ελεγκτή τον αφήνουμε έτσι σε αυτούς που μένουν απ’ έξω και υπάρχουν χίλιοι λόγοι να υποψιάζομαι ότι η δημοκρατία μας δεν θα το επιθυμούσε.

food ‘n’ politics

του Δημήτρη Ρουσουνέλου
(αφιερωμένο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s