Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Τον τελευταίο καιρό φίλοι του καλού φαγητού στη Μύκονο ενεργοποιούνται προς την κατεύθυνση της πιθανής δημιουργίας τοπικής Λέσχης Γαστρονομίας. Οι φίλοι της μαγειρικής, των μοναδικών γεύσεων και των εκλεκτών προϊόντων, ερασιτέχνες μάγειρες, γνωστοί σεφ, επαγγελματίες της γεύσης και παραγωγοί, καλούνται να συνταχθούν με σκοπό να αναδείξουν τον πολιτισμό της γεύσης όπως διαμορφώνεται σήμερα στη Μύκονο.

Η μακαρονάδα της Άντρης, έργο του Φίλιππου Θεοδωρίδη, ακρυλικό σε καμβά.

Στο χώρο της γκαλερί έχει αρχίσει -στο πλαίσιο της έκθεσης 19 εικαστικών με θέμα την γαστρονομία και της έκθεσης φωτογραφίας του Ηλία Μαμαλάκη που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό- ένας διάλογος, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα ενεργοποίησης των δυνάμεων του νησιού για την ανάδειξη της γαστρονομίας σε παράγοντα ανάπτυξης και πολιτισμού.  Η πρότασή μου, όπως την ανέπτυξα σε ομιλίες και συνέδρια τον τελευταίο καιρό, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και υπάρχει μια σχετική κινητοποίηση.

Είναι μια πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα, για συμβολή στην διαμόρφωση των Κυκλάδων σε Γαστρονομικό Προορισμό. Τα κυκλαδίτικα πιάτα, σύγχρονα και παραδοσιακά, πρέπει να αναδεικνύουν τις γεύσεις και να σηματοδοτούν με τον τρόπο τους τα νησιά σαν εκείνους τους προορισμούς που είναι δεμένοι με ένα κοινό γευστικό παρανομαστή.

Το μήνυμα είναι ότι κανένα νησί, δεν μπορεί από μόνο του να γίνει αυτάρκης και σοβαρός γαστρονομικός προορισμός.  Με την έκδοση του 3ου μου βιβλίου  με τίτλο «Κυκλάδες: γαστρονομικό οχυρό», το οποίο κυκλοφορεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στόχος είναι η ενεργοποίηση όσων ενδιαφέρονται προς αυτόν το σκοπό.

Ο στόχος της ανάδειξης των Κυκλάδων σε γαστρονομικό προορισμό, όπου μέσα από αυτό και η Μύκονος και όλα τα νησιά αναδεικνύονται σε γαστρονομικές νησίδες, μπορεί να επιτευχθεί. Τα προϊόντα είναι πολλά, εξαιρετικά και νοστιμότατα, ο πολιτισμός κοινός, η υποδομή των νησιών εξαιρετική. Δεν απομένει παρά η  συλλογικότητα και η κοινή δράση, να προσθέσει ένα λιθαράκι στην ευζωία των κατοίκων, γεγονός που σύντομα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στους επισκέπτες.

  Scala Gallery, Ματογιάννι 48, Μύκονος,

Λειτουργία από 11.00-14.00 και 17.30-23.00

πληροφορίες Τηλ./ fax 2289026992,

και Ρουσουνέλος Δημήτρης 6944393323

www.scalagallery.gr  scala@otenet.gr

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

 1. Εξαιρετική ιδέα, όπως ήδη είχαμε συζητήσει.
  Ερώτηση : Γιατί πιστεύετε ότι εξ αρχής πρέπει να γίνει Λέσχη Γαστρονομίας Κυκλάδων ?
  Δεν είμαι αντίθετη, αλλά δεν βρίσκω και ότι είναι προαπαιτούμενο για την μελλοντική επιτυχία ή όχι.
  Και βέβαια δεν το συζητώ ότι, αν συστρατευθούν όλοι κάτω από μιά στέγη και δεν υπάρχουν διαρροές όπως αλλού, τότε γρήγορα θα έχετε αρκετά καλά αποτελέσματα.
  Θέλει όμως πολλή, σωστή και καλή δουλειά από την αρχή.
  Τζίνα Λαοπόδη

 2. Αγαπητή Τζίνα, δεν μιλώ για Γαστρονομική Λέσχη Κυκλάδων. Για λέσχες ναι (μακάρι και σ’ όλη την Ελλάδα). Η μια για τα νησιά είναι δύσκολο πράμα να συμβεί μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές αλλά η συγκοινωνία χάλια.
  Μιλώ ομως για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την προώθηση του Γαστρονομικού προορισμού των Κυκλάδων.
  Βαστάτε γερά, στην Κέρκυρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s