Μύκονος: γαστρονομικό καλοκαίρι

Για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα Ιούνιο το εστιατόριο Bill & Coo του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Μεγάλη Άμμο, χάρι στο μεράκι και τη δημιουργική όρεξη του chef Αθηναγόρα Κωστάκου, καλεί έναν καταξιωμένο chef για μια αφιερωματική γαστρονομική βραδιά.

Η πρώτη ήταν στις 4 Ιούνη όπου ο Γιώργος Βενιέρης μαγείρεψε, σε διαλλεκτική σχέση με τον Αθηναγόρα, γαστρονομικά ποιήματα με έμπνευση από την Ελληνική Κουζίνα. Ο Γιώργος Βενιέρης με καταγωγή από την Φολέγανδρο, είναι chef στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς της Αθήνας, ενώ για φέτος το καλοκαίρι επιμελείται το μενού στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Ανδρόνικος στο Δραφάκι της Μυκόνου. Η αρμονική μαγειρική σχέση, η συναντίληψη περί την γαστρονομία και η ποιότητα των δύο ανδρών θέτει τις βάσεις για να απολαύσουμε όμορφα πράγματα τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι στο νησί.

Απόψε είναι μια βραδιά αφιερωμένη στη μοριακή γαστρονομία.  Οδηγός σ’ αυτό το αβάν γκαρντ ταξίδι στις υφές, στις γεύσεις, στα χρώματα και στην ανατροπή της κλασσικής μαγειρικής, είναι ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης.

πληροφορίες 22890 26292

(UPDATE Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 :  ο chef Στυλιανουδάκης ξεδίπλωσε τα χρόνια της εμπειρίας του και πραγματικά μας χάρισε μια βραδιά απόλαυση, με κυρίαρχο στοιχείο, έτσι σαν άγγιγμα από χέρι κρητικό, στοιχεία από την κουζίνα της Κρήτης την οποία μπόλιασε με ένα τι από μοριακή).

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, που συμβαίνει χάρη στη συνεργασία του Κωστάκου και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου-ξενοδοχείου Θεοδόση Κακούρη, θα ακολουθήσουν και μια σειρά άλλες γαστρονομικές βραδιές.

Για τους φίλους της γαστρονομίας και του καλού κρασιού υπάρχει μια ποικιλία οργανωμένων εκδηλώσεων που θα μας κρατήσουν όλο το καλοκαίρι το ενδιαφέρον.

Μια από αυτές που ήδη ανακοινώθηκε και μάλιστα για όλο το διάστημα της θερινής σεζόν είναι οι εκδηλώσεις Baccanaliae 2011 του εστιατορίου Salle e Pepe, υπό την επιμέλεια του Ivan Ottaniani.

Ήδη τρέχει απόψε και αύριο το αφιέρωμα στα θαλασσινά και στις τρεις εμβληματικές ποικιλίες οίνου τριών οινοπαραγωγών μεσογειακών χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας: chablis, verdicchio και ασύρτικο.

– πληροφορίες 6944376776

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:         Baccanaliae Mykonos_2011

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μύκονος: γαστρονομικό καλοκαίρι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s