The magnificent 50

ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 2011

Eτήσια βραβεία «St. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants».

1) Noma, Denmark (σταθερό)
2) El Celler de Can Roca, Spain (+2 θέσεις)
3) Mugaritz, Spain (+2 θέσεις)
4) Osteria Francescana, Italy (+2 θέσεις)
5) The Fat Duck, UK (-2 θέσεις)
6) Alinea, USA (+1 θέσεις)
7) D.O.M, Brazil (+11 θέσεις)
8 ) Arzak, Spain (+1 θέσεις)
9) Le Chateaubriand, France (+2 θέσεις)
10) Per Se, USA (σταθερό)
11) Daniel, USA (-3 θέσεις)
12) Les Creations de Narisawa, Japan (+12 θέσεις)
13) L’Astrance, France (-3 θέσεις)
14) L’Atelier de Joel Robuchon, France (+15 θέσεις)
15) Hof van Cleve, Belgium (+2 θέσεις)
16) Pierre Gagnaire, France (-3 θέσεις)
17) Oud Sluis, Netherlands (+2 θέσεις)
18) Le Bernardin, USA (-3 θέσεις)
19) L’Arpege, France (Επανείσοδος)
20) Nihonryori RyuGin, Japan (+28 θέσεις)
21) Vendome, Germany (+1 θέσεις)
22) Steirereck, Austria (-1 θέσεις)
23) Schloss Schauenstein, Switzerland (+7 θέσεις)
24) Eleven Madison Park, USA (+26 θέσεις)
25) Aqua, Germany (+9 θέσεις)
26) Quay, Australia (+1 θέσεις)
27) Iggy’s, Singapore (+1 θέσεις)
28) Combal Zero, Italy (+7 θέσεις)
29) Martin Berasategui, Spain (+4 θέσεις)
30) Bras, France (Επανείσοδος)
31) Biko, Mexico (+15 θέσεις)
32) Le Calandre, Italy (-12 θέσεις)
33) Cracco, Italy (Επανείσοδος)
34) The Ledbury, UK (Νέα είσοδος)
35) Chez Dominique, Finland (-12 θέσεις)
36) Le Quartier Francais, South Africa (-5 θέσεις)
37) Amber, China (Νέα είσοδος)
38) Dal Pescatore, Italy (-2 θέσεις)
39) Il Canto, Italy (+1 θέσεις)
40) Momofuku Ssam Bar, USA (-14 θέσεις)
41) St John, UK (+2 θέσεις)
42) Astrid Y Gaston, Peru (Νέα είσοδος)
43) Hibiscus, UK (+6 θέσεις)
44) Maison Troisgros, France (σταθερό)
45) Alain Ducasse au Plaza Athenée, France (-4 θέσεις)
46) De Librije, Netherlands (-9 θέσεις)
47) Restaurant de l’Hotel de Ville, Switzerland (-33 θέσεις)
48) Varvary, Russia (Νέα είσοδος)
49) Pujol, Mexico (Νέα είσοδος)
50) Asador Etxebarri, Spain (Νέα είσοδος)

Η λίστα του St. Pellegrino δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2002 στο Restaurant Magazine. Κάθε χρόνο, έκτοτε, περισσότεροι από 800 ειδικοί του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας ταξιδεύουν στον κόσμο και επισκέπτονται τα εστιατόρια «incognito». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός εστιατορίου στο διαγωνισμό είναι η τουλάχιστον 18μηνη λειτουργία του. Για τη βαθμολογία δεν υπάρχουν αυστηρά διατυπωμένα κριτήρια, γι’ αυτό και η τελική κατάταξη εξαρτάται από την πλούσια προσωπική τους εμπειρία.

Η λίστα αποτυπώνει τις γαστρονομικές τάσεις και λειτουργεί σαν αξιόπιστη ένδειξη για τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Eμφανής η επικράτηση Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εστιατορίων.

Μετά την περσινή εκτόπισή του από την 1η θέση, ο Φεράν Αντριά έθεσε φέτος το εστιατόριο El Bulli εκτός του διαγωνισμού.

Σεφ και συνιδιοκτήτης του «Νoma» είναι ο Ρενέ Ρετζέπι, γιος αλβανού μετανάστη από την ΠΓΔΜ. Η μητέρα του είναι Δανέζα. Ο 32χρονος σεφ εκθρόνισε τον Ισπανό Αντριά από την κορυφή προσφέροντας σκανδιναβικά πιάτα με συστατικά αποκλειστικά από την περιοχή.

Links:     e-radio

ΤΟ ΒΗΜΑ 2010

 Cuisine Solutions C4+

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s