Μια επιπλέον έδρα για την Κ.Ε.Πο.Μ.

Η επικύρωση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών για τον Δήμο Μυκόνου και η επίσημη ανακήρυξη των αιρετών από το Πρωτοδικείο Σύρου έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου.

Με βάση την απόφαση, η Κ.Ε.Πο.Μ. παίρνει μια επιπλέον έδρα και συγκεκριμένα την μία από τις δυο έδρες που δικαιούται η αντιπολίτευση στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς.

Το σκεπτικό δημοσιεύεται εδώ: Πρωτοδικείο Σύρου, και ορίζει ότι δικαιούχος της έδρας στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς είναι ο Γιάννης Χανιώτης του Φλώριου, με πρώτο επιλαχόντα τον Μιχάλη Φλώρο (από το εστιατόριο Βαρδάρης).

Ευπρόσδεκτη η έδρα για την Κ.Ε.Πο.Μ.!

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι το Πρωτοδικείο ερμηνεύει τον «Καλλικράτη» προς την κατεύθυνση που:

ενώ την πλειοψηφία στις Δημοτικές Κοινότητες, άρα και το προεδρείο, παίρνει ο πλειοψηφών συνδυασμός σε ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα, αντίθετα όσο αφορά την αντιπολίτευση, η κατανομή γίνεται με βάση το ποσοστό που έλαβαν οι συνδυασμοί στην κάθε μια Δημοτική Κοινότητα ανεξαρτήτου αποτελέσματος στην Δημοτική Ενότητα.

Αυτό ακούγεται μεν λογικό για να λειτουργήσει το σύστημα και να μην έχουμε τα προβλήματα δυσλειτουργίας και αντιθέσεων όπως είχαμε ως τώρα στην Άνω Μερά όπου η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να συνλειτουργήσει και συνδιοικήσει στην Άνω Μερά με  αντιπολιτευόμενη Πρόεδρο. Εμείς μέχρι το σημείο που φτάσαμε και χωρίς να ελέγξουμε σε βάθος τις παραπομπές είχαμε διαφορετική ερμηνεία. Κρατάμε και τώρα και τότε μικρό καλάθι κι αυτό γιατί μας προβληματίζουν 2 σοβαρά λάθη -πιθανόν εκ παραδρομής- που εμπεριέχει η απόφαση του Πρωτοδικείου. Και εξηγούμαστε:

-Το Πρωτοδικείο ανακηρύσσει από τον συνδυασμό της Επόμενης Μέρας πρώτη την Ευγενία Χανιώτη στην Άνω Μερά, αλλά στη συνέχεια κατωχυρώνει την μία και μοναδική έδρα του συνδυασμού στον δεύτερο και συγκεκριμένα στον Αντώνη Μονογιό.

-Προβαίνει επίσης σε κληρώσεις αναφορικά με τις ισοψηφίες και αγνοεί την ισοψηφία των δύο πρώτων του συνδυασμού της Μυκονιάτικης Άνοιξης στην Άνω Μερά (Γιάννη Ελευθερίου και Άννας Κουνάνη).

Αυτά λοιπόν τα νεώτερα, να τα πούμε ευχάριστα (!) και κατα τα φαινόμενα η Κ.Ε.Πο.Μ. στην ορκομωσία της 15ης Δεκεμβρίου θα στείλει 2 άτομα, την Δέσποινα Νάζου και τον Γιάννη Χανιώτη (τον δεύτερο με κάθε επιφύλλαξη).

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μια επιπλέον έδρα για την Κ.Ε.Πο.Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s