Το περήφανο 12,23% αγωνιστικό εφαλτήριο της ΚΕΠΟΜ

H K.Ε.Πο.Μ με σημερινή ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους φίλους που την στήριξαν. Ωστόσο διεργασίες κι επαφές υπάρχουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη Κυριακή.

Η Κ.Ε.Πο.Μ για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών της στάσης και της πολιτικής της παρουσίας συνεδριάζει άμεσα κι αναμένεται, πιθανότατα αύριο, να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Ας κάνουν λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται λίγη υπομονή κι ας μας αφήσουν να λειτουργήσουμε, όπως καλά γνωρίζουμε σαν πολιτικοποιημένοι ενήλικες, ελεύθερα και με συνείδηση.

Η ψαλίδα ανάμεσα στους δυο πρώτους είναι πολύ μεγάλη, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε έστω και την ύστατη στιγμή. Βέβαια προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα είχαμε σήμερα διαφορετική εικόνα, θα είχαμε δηλαδή ήδη «καθαρίσει», αν γίνονταν έγκαιρα αποδεκτή η πρότασή μας για μετωπική συσπείρωση των συνδυασμών τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, ενάντια στην παράταξη του Μέγα (κι σε ότι αυτή σήμαινε και σημαίνει). Τότε είχαμε προκαλέσει σχετικές επαφές τις οποίες ήδη δημόσια έχουμε ανακοινώσει. Δυστυχώς τότε πρυτάνευσαν άλλες προτεραιότητες για τις οποίες όσοι φέρουν την ευθύνη κάποια στιγμή καλό είναι δημόσια να τις αναλάβουν. Η Κ.Ε.Πο.Μ. διεκδίκησε το δικαίωμα της αυτόνομης παρουσίας και πέτυχε 12.23%, ποσοστό σημαντικό που θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια καλή πορεία στη συνέχεια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μύκονος 9/11/2010

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, ευχαριστεί όσους την τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και εκείνους που δυναμικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον προεκλογικό αγώνα.

Η προσπάθεια απέφερε καρπούς και αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε να κατέχουμε το 12,2% με εκλεγμένη τη Δέσποινα Νάζου. Παρά την πόλωση μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών και το ξάφνιασμα για το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσά τους, αισθανόμαστε ότι δώσαμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψηφίσει τη πιο καθαρή πολιτική πρόταση για την ανατροπή της ζοφερής κατάστασης στη Μύκονο.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο διασχίσαμε ένα λαβύρινθο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, διαφοροποιήσεων και συγκλίσεων και καταφέραμε το ποθούμενο: να περάσουμε στο «εμείς» και να συστήσουμε μια ομάδα ανοιχτή και δημοκρατική που θα έχει συνέχεια και μέλλον.

Το έχουμε πει στο πρόσφατο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε: Οι εκλογές αυτές ήταν η αφορμή να δηλώσουμε με την παρουσία μας την πρόθεση να αναλάβουμε δράση για την καθημερινή και πολιτική μας υπόσταση. Οι 608 ψήφοι είναι αρκετές για μια θαρραλέα αντιπολιτευτική φωνή και συγκροτημένη πολιτική δράση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαστε σταθερά απέναντι στην αλαζονεία, την πολιτική των ρουσφετιών, τη διαφθορά, την ανικανότητα.

Επικεντρωνόμαστε κυρίως στον εκδημοκρατισμό του Δήμου, στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, αλλά  και  στην κατάθεση  εναλλακτικών αποτελεσματικών λύσεων στα χρονίζοντα και στα νέα προβλήματα του νησιού. Με την εκπροσώπηση όλων μας μέσα από τη φωνή της εκλεγμένης της Κ.Ε.Πο.Μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον γραπτό μας λόγο, τις συλλογικές μας δράσεις και οδηγό τις σταθερές μας αξίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι υπηρετούμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την αντιπροσωπευτική δημοκρατία στην τοπική μας κοινωνία.

Η Κ.Ε.Πο.Μ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση των μελών της και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση της πολιτικής μας απόφασης για τις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Η Μύκονος, μπορεί να μην πέρασε σε μια άλλη εποχή με το αποτέλεσμα της 7/11/2010, όμως πεποίθησή μας είναι ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τα αποτελέσματα των εκλογών εδώ:ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7/11/2010 Αποτελέσματα Μυκόνου

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δίνουν 1 έδρα στη ΚΕΠΟΜ, 1 στην Μυκονιάτικη Άνοιξη, 4 στην Επόμενη Μέρα και 5 στην Ενωμένη Μύκονο. Οι υπόλοιπες έδρες θα ξεκαθαρίσουν την δεύτερη Κυριακή, οπότε ο νικητής θα λάβει σύνολο 13 (εκτός του δημάρχου) κι ο επιλαχών συνολικά με όσες έχει ήδη πάρει συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής 6 δεδομένου ότι το σύνολο των εδρών της αντιπολίτευσης θα είναι 8.

Στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι ο συνδυασμός της Μυκονιάτικης Άνοιξης παίρνει μια έδρα στην Άνω Μερά και μια έδρα στο Συμβούλιο της Δημ. Κοινότητας Μυκόνου. Οι υπόλοιπες 4+4 έδρες θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Κυριακή.

Δημήτρης Ρουσουνέλος

(βλ. σχόλια)


10 σκέψεις σχετικά με το “Το περήφανο 12,23% αγωνιστικό εφαλτήριο της ΚΕΠΟΜ

 1. Παρά τα όσα διάβασα στο επισυναπτόμενο (στο τέλος της παρούσας σημείωσης) link της Μυκονιάτικης Άνοιξης, η εντύπωσή μου είναι ότι παίρνουν μια έδρα στη Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου και μάλλον μια στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς!
  Ο νικητής της δεύτερης Κυριακής παίρνει τα 3/5 των εδρών άρα 3 έδρες.
  Για τις υπόλοιπες έδρες αθροίζουμε τα έγκυρα ψηφοδέλτια των 3 επιλαχόντων με βάση τα αποτελέσματα της 1ης Κυριακής.
  π.χ.
  Α. Αν κερδίσει ο Μέγας
  (1634+656+608=2898) και διαιρούμε με το 2 που είναι οι υπολειπόμενες έδρες της Δημ. Κοινότητας. Προκύπτει ο αριθμός 1449 κι αν προσθέσουμε +1 έχουμε Εκλογικό Μέτρο= 1450
  -Έτσι θα έχουμε 1 έδρα στον Φιορεντίνο, που έπιασε το εκλογικό μέτρο των 1450 ψήφων (και του περισσεύουν 184 ψήφοι!)
  -και 1 έδρα στην Άνοιξη που δεν έπιασε μεν το μέτρο αλλά έχει 656 ψήφους που είναι περισσότερες από το υπόλοιπο του Φιορεντίνου.
  Β. Στην περίπτωση που κερδίσει ο Φιορεντίνος παίρνει 3 έδρες στη Δημοτική Κοινότητα και οι υπόλοιπες 2 μοιράζονται με βάση τα αποτελέσματα της 1ης Κυριακής
  (2072+656+608=3336), διαιρούμε με το 2, στο πηλίκον 1668 προσθέτουμε +1 κι έχουμε Εκλογικό Μέτρο =1669.
  -Άρα θα πάρει μια έδρα ο Μέγας που έπιασε το Εκλ. Μέτρο (του περισσεύουν 403 ψήφοι)
  -και μια η Άνοιξη που δεν έπιασε το μέτρο αλλά έχει καλύτερο υπόλοιπο ψήφων.

  Πιστεύω δηλαδή, σύμφωνα με όσα έχω καταλάβει, ότι σίγουρα δεν εκλέγεται ανάλογα με το αποτέλεσμα, είτε ο Μιχάλης Μουζούρης, είτε ο Φίλιππος Μενάρδος, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Μυκονιάτικης Άνοιξης.
  Απεναντίας εκλέγεται σίγουρα η κυρία Ειρήνη Χαριτοπούλου κι ας μην το γνωρίζει.

  Το ίδιο μάλλον ισχύει και για την Άνω Μερά, όπου εδώ έχουμε ισοψηφία του Γιάννη Ελευθερίου και της Άννας Κουνάνη, οπότε αν αυτό ισχύει πάμε για κλήρωση.
  Εδώ έχουμε την ιδιαιτερότητα να παίρνει η Άνοιξη την έδρα με ένα ποσοστό περίπου 11% κι ας έχει η ΚΕΠΟΜ στην Άνω Μερά πάρει 17,5% περίπου. Αυτό γιατί οι έδρες (αν έχω ερμηνεύσει καλά τον Καλλικράτη) διανέμονται με βάση το ποσοστό σε όλο τον Δήμο.
  Αλλά τα λάθη δεν είναι μόνο αυτά: στην εναλλακτική παράθεση με τις 2 διαφορετικές πιθανότητες και με πιθανούς νικητές τον Φιορεντίνο ή τον Μέγα, αγνοούνται στην θέση της αντιπολίτευσης οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι κι ως εκ τούτου το τελευταίο (6ο!) άτομο που αναφέρεται από κάθε συνδυασμό -που πιθανόν να ηττηθεί την Κυριακή- δεν εκλέγεται (βλ. αναφερόμενη ανάρτηση: Θεοχάρης Γιάννης ή Λαζαρίδης Δημήτρης).
  Αυτά τα ολίγα με κάθε επιφύλαξη πιθανού λάθους στην ερμηνεία μας εννοείται!
  Βλέπε link Μυκονιάτικης Άνοιξης:
  http://mykoniatikianixi.ning.com/profiles/blogs/enallaktikhes-1?xg_source=activity

   1. Θοδωρή μου δική σου είναι το ξέρω,
    αλλά δεν σε αφορά προσωπικά, ο οποιοσδήποτε σχολιασμός μου.
    Το γεγονός ότι η Μυκ.Αν. αναρτά ένα τέτοιο λανθασμένο κατάλογο είναι το θέμα μου.
    Δείχνει απλά ότι 48 ώρες μετά δεν γνώριζε ο συνδυασμός σας ότι έχετε δυο ακόμα έδρες.
    Για μας αυτός ήταν στόχος εξάλλου προεκλογικός, που τον χάσαμε για ελάχιστες ψήφους.
    Αιτία -ο Αντώνης το γνωρίζει καλά- η ελλειπής μας γνώση για τον Καλλικράτη. Εδώ στα «κάρβουνα» δεν υπήρξε απόπειρα ξερεολισμού, εξάλλου από μαγειρέματα και δοσολογίες κάτι σκαμπάζουμε διαχρονικά. Κι εν προκειμένω η συνταγή είναι καταγεγραμμένη αναλυτικά στο παράδειγμα 6 του παραρτήματος της εγκυκλίου του Υπουργείου που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2010. Την είχα στείλει και στον Αντώνη και στον Σαλάχα προεκλογικά (ο πολιτικός πολιτισμός που λέγαμε!)
    Μετά όμως την γνωστή ιστορία των «ψηφοδελτίων», είχα κι ένα ακόμα περιστατικό τη Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο, που δείχνει ότι όχι μόνο τα «μεγάλα γραφεία των Αθηνών», αλλά και τα μεγάλα κεφάλια που αύριο θα μας διοικήσουν, έχουν μαύρα μεσάνυχτα.
    Αλλά γι αυτά θα τα ξαναπούμε.
    Η άγνοια Μέγα καθόλου δεν με εντυπωσιάζει!
    🙂
    Την καλήμέρα μου και συγχαρητήρια στην Ειρήνη και σ’ όποιον στην Άνω Μερά πέσει τελικά ο κλήρος!

 2. Δημήτρη, συγχαρητήρια, έτσι κι αλλιώς!.. Άλλα περιμέναμε, βέβαια, αλλά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
  Είμαι, παρ’ όλ’ αυτά, σίγουρος ότι θα κάνετε σοφή και δημιουργική διαχείριση του ποσοστού και της έδρας, ώστε αυτά να αποτελέσουν την μαγιά για το μέλλον.
  Καλή δύναμη σε όλους!

 3. Συγχαρητήρια και από δω Δημήτρη για τον όμορφο και τίμιο αγώνα σας. Ελπίζω να είστε παρόντες συνεχώς όπως τάξατε προεκλογικά, είτε ο ένας βγεί είτε ο άλλος..

  Και στην απόφασή σας για τον δεύτερο γύρο, ζυγίστε ποιοί να φύγουν φυσικά, αλλά και ποιοί στην πραγματικότητα ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s