Πήρε φωτιά ο …Καλλικράτης μας.

Update: Ανακοινώθηκε επίσημα ο συνδυασμός της Κ.Ε.Πο.Μ.:

http://kepom.wordpress.com/syndyasmos_kepom/

Τον τελευταίο καιρό βρέθηκα λόγω της συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές στη δίνη μιας χαώδους κατάστασης. Η αδυναμία του κράτους να ενημερώσει δια των φορέων του και να λύσει απλές απορίες των υποψηφίων που συμμετέχουν στις εκλογές με τον νέο Καλλικρατικό εκλογικό νόμο ήταν απίστευτη. Νομαρχία, Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών, μεγάλοι δήμοι, νομικοί σύμβουλοι, ειδικοί μελετητές… Όλοι δέχτηκαν τα τηλεφωνήματά μας κι όλοι φρόντισαν να μας δηλώσουν είτε την άγνοιά τους, είτε να προσθέσουν την διαφορετική κάθε φορά άποψη σε σχέση με την ερμηνεία μας ή ακόμα και την ερμηνεία που έδιναν τρίτοι.

Κι αφού λοιπόν πήρε φωτιά τ’ αυτί μας από τα τηλεφωνήματα ήρθε η ώρα να πάρει κι ο κώλος μας φωτιά αφού αναγκαστήκαμε να στρωθούμε στην ανάγνωση και να εξάγουμε δικά μας συμπεράσματα και ερμηνείες. Και ω του θαύματος είχαμε δώσει τη σωστή ερμηνεία. Στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που χρόνια εκπροσωπούμε αδιαλείπτως στο νησί είμασταν σε επαφή συνεχή με τους άλλους τρεις συνδυασμούς μέχρι την τελευταία στιγμή. Κυριολεκτικά μέχρι μπροστά στο γραφείο του Πρωτοδικείου όπου και καταθέσαμε όλοι τους συνδυασμούς μας!!!

Εκεί να δεις χάος και αγωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υποψήφιος δήμαρχος από μεγάλο νησί των Κυκλάδων, που ο κάθε συνδυασμός έπρεπε να έχει 160 υποψηφίους. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του ανθρώπου που έξω από το Πρωτοδικείο προσπαθούσε να συμμαζέψει τη χαρτούρα του, τα παράβολα και τις υπογραφές. Δεν θα επεκταθούμε σε περιστατικά, ούτε θα πούμε πόσα πράγματα άλλαζαν κάθε μέρα στο γνωστικό αντικείμενο, το δικό μας και των άλλων συνδυασμών. Να πούμε ευτυχώς που στην ουσία οι αλλαγές ως τώρα στον δικό μας Δήμο ήταν ελάχιστες. Με 4 βέβαια συνδυασμούς η συμπλήρωση του αναγκαίου αριθμού ατόμων ήταν ένας άθλος. Ωστόσο στην πορεία που διανύσαμε καταλάβαμε μια ανάγκη που είχαμε όλοι μας για να μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά στον τόπο. Ανάγκη ενημέρωσης! Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε τον κ. Στέλιο Καραγιλάνη.

Ομιλία με θέμα «Το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι επιπτώσεις της εφαρμογής του στο δήμο Μυκόνου: παρουσίαση και κριτική θεώρηση».

Ο ομιλητής είναι Σύμβουλος ανάπτυξης & οικονομικής οργάνωσης Ο.Τ.Α., Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων, Εισηγητής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην πολύπαθη Μύκονο επιμένουμε αυτοδιοικητικά, αδιαφορώντας για αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς που υποβιβάζουν την εκλογική διαδικασία.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, υποκαθιστώντας στην ουσία την επίσημη πολιτεία που έριξε στα βαθιά νερά υποψήφιους και πολίτες, έρχεται να καλύψει με πρωτοβουλία της το κενό όλων μας στην ενημέρωση για το «Σχέδιο Καλλικράτης».

Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ουσιαστική πληροφόρηση όλων: υποψήφιων δημάρχων, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, αλλά κυρίως των πολιτών, για τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει το σχέδιο «Καλλικράτης», στον δήμο μας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με τον εισηγητή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη 20 Οκτώβρη το απόγευμα στις 6, από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου (Κ.Ε.Πο.Μ.)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

2 σκέψεις σχετικά με το “Πήρε φωτιά ο …Καλλικράτης μας.

 1. ναι ρε Δημήτρη τον ειδικό τον φέρνετε τώρα που λύσαμε το βασικό πρόβλημα της κατάθεσης των συνδυασμών. όχι πως δε θα έχουμε άλλα προβλήματα με τον Καλλικράτη. Σκέψου ότι ο Καλλικράτης απαιτεί ηλεκτρονική διακυβέρνηση. ποιός θα την κάνει αυτή; εκείνοι που δεν έχουν καν ιστοσελίδα ή έστω ένα μπλογκ του συνδυασμού τους ή εκείνοι που κάνουν πολιτική μέσα απο ανώνυμα μπλογκ; άλλο πάλι και τούτο!
  και μου τα στρογγυλεύεις, είχατε καλή συνεργασία με όλους τους συνυποψήφιους δημάρχους…γιατί εγώ άλλα άκουσα…!

  1. Απελθέτω από εμάς το ποτήριον της ανωνυμίας.
   Το στρογγύλεμα είναι -λένε- ίδιον της πολιτικής και απαραίτητο για να πάμε παραπέρα, ό,τι λοιπόν κι αν άκουσες ισχύει για την στιγμή που το άκουσες. Στη συνέχεια υπήρξε κάποιας μορφής επαφή, που ως έναν βαθμό κατέστη αναγκαία για να συνυπάρξουμε όλοι αρμονικά.
   Κρίνουμε μάλιστα θετική την ανταπόκριση στην πρόσκληση να παρακολουθήσουμε όλοι την ενημέρωση για τον Καλλικράτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s