Χίλια σουραύλια αντιλαλούν το θρόισμα του ανέμου.*

Εγώ αυτόν τον ζηλεύω. Φέτες το ‘χει κάνει το Αιγαίο. Γουλιά γουλιά το πίνει. Κάβο τον κάβο το χαίρεται! Πανηγύρι το πανηγύρι το χορεύει.

Γιώργος Πίττας! Τα είπαμε και πιο παλιά μ’ αφορμή τα «Σημάδια Αιγαίου». Για την ανάγκη του να ταξιδεύει και να μοιράζεται εικόνες, γεύσεις, συνήθειες.

Χτες τον συνάντησα στο σκεπό της «καβουρότρυπας». Ήρθα για δυο ώρες και για δυο λόγους: να σε δω και να πιω ένα ούζο με μεζέ στου Μπακόγια, είπε. Ώσπου να πιω μια γουλιά μου έδωσε υλικό από την καινούργια του δουλειά: πανηγύρια, πανηγύρια, πανηγύρια…

Σάστισα! Την πρώτη φορά ήταν χειρόγραφα όλα. Μια μαγεία σε ξέχειλα από σημειώσεις και σκίτσα μπλοκάκια. Σήμερα ο Πίττας κυκλοφορεί με ibook στον ντορβά του κι όμως από μέσα ξεχειλίζει η ίδια αγάπη για τα σημάδια του Αρχιπελάγους.

Έφυγε! Το βαπόρι σε λίγο θα ‘παιρνε μαζί του και κάμποσες ζύ’ες σαμπουνιέρηδες και ντουμπακτζήδες. Η ετήσια συνάντηση των πνευστών και των κρουστών του Αιγαίου, φέτος θα γίνει στην Άνδρο. Κι όσοι βρεθείτε μεριά το νησί του Εμπειρίκου αυτό το Σαββατοκύριακο, σαν ακούσετε σαμπούνες και ντουμπάκια, σταθείτε λίγο κι αφουγκραστείτε. Τα σημάδια στο Αιγαίο αποκαλύπτονται σε όσους έχουν αυτιά και μάτια και συναίσθημα.

Έριξα πριν λίγο μια ματιά στο υλικό του Γιώργου Πίττα. Έψαξα, βρήκα και το καινούργιο του blog. Μου το είπε φεύγοντας: Είμαι και μπλόγγερ -κανονικός, όχι όπως πριν- ανέβασα ήδη 3 ποστ. Αλλά δεν έχω σχόλια. Κι ούτε αναγνώστες ξέρω αν έχω! Μ’ αρέσει όμως το διαδίκτυο. 

Ξέρω γιατί του αρέσει. Γιατί έχει την ομορφιά του Αιγαίου. Γεμάτο κάβους κι ακρογιάλια, σωστό πανηγύρι! Σπεύδω να δηλώσω (και σχολιάζοντας) παρουσία. Έχει μελιτζάνες τσακώνικες, κρασάκι Παριανό και Σιφναίικα πανηγύρια.

Links: http://simadiatouaigaiou.wordpress.com/

και βέβαια: http://olastakarvouna.blogspot.com/2007/10/blog-post_09.html

~~~

*Σημείωση: ο τίτλος από το ποίημα «Μορφές αιθρίας» του Ανδρέα Εμπειρίκου – ποιητική συλλογή: «Γραπτά ή προσωπική μυθολογία» 1936 – 1946, Β΄Ανατύπωση Άγρα Δεκ. 1980.

4 σκέψεις σχετικά με το “Χίλια σουραύλια αντιλαλούν το θρόισμα του ανέμου.*

  1. @fava
    Αν έχεις καμιά εκκρεμμότητα να την προωθήσουμε, τώρα στην αναμπουμπούλα.

    @ταχυδρόμος
    είμαι σίγουρος πως στον Πίττα αναφέρεσθε. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s