Μύκονος: το δέντρο που σκυλεύαμε.

Updated!

http://www.new.facebook.com/topic.php?uid=33476401110&topic=5665

Πάνε τρία χρόνια που δημοσιεύτηκε το κείμενο που ακολουθεί, αλλά σήμερα η επικαιρότητα σχεδόν επιβάλει την αναδημοσίευσή του.

Doujon Zammit http://www.new.facebook.com/group.php?gid=33476401110&ref=mf

Μαύρισε η καρδιά μας στο νησί το πρωί που μάθαμε τα νέα. Ένα παλλικάρι 20 χρονώ τσακισμένο στο ξύλο από τραμπούκους, ανθρωποειδή που τρέφουμε στον κόρφο μας, χρόνια τώρα, σαν το αβγό του φιδιού. Κάποιοι από μας εδώ, έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς κουραστήκαμε στον δρόμο μιλώντας σε ώτα μη ακουόντων κι ίσως το να εκφράσουμε σήμερα τη λύπη μας στους γονείς ενός 20χρονου παιδιού, μας εξομοιώνει -όχι άδικα- με τους κατ’ εξοχήν υπεύθυνους μιας κατρακύλας που φέρνει τη σφραγίδα αυτών που εξουσιάζουναυτόν τον τόπο εδώ και πολλά χρόνια.

Τότε είχαμε κατηγορηθεί, από τους ηθικά και πολιτικά υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Κρίμα που σήμερα δεν μπορούμε να χαρούμε την επαλήθευση των λεγομένων μας. Το τραγικό γεγονός δεν είναι παρά μόνο η αρχή από όσα τουλάχιστον βλέπουν το φως της δημοσιότητας κι όσα με μαθηματική ακρίβεια προδιαγεγράφεται να ακολουθήσουν.  

 Τον Ιούνιο του 2006 γράφαμε λοιπόν στη στήλη Politics του περιοδικού Mykonos Cofidential:

Μύκονος: την υμνούν ποιητές, την διοικούν μπετονιέρες!

Για κάποιους που ζούμε εδώ και για όσους από τους επισκέπτες, σηκώνουν το χιονάτο γλάσο της επικάλυψης, η Μύκονος, είναι σαν το δέντρο που πληγώναμε.
Ένας παράδεισος όπου επικρατεί η βαθιά ριζωμένη αίσθηση πως όλα επιτρέπονται αφού «Εδώ είναι Μύκονος».
Ο Διονύσης Σαββόπουλος σαστισμένος πριν λίγα χρόνια απ’ αυτό που έβλεπε και -Καραμανλικώ τω τρόπω- ρώτησε παρέα συνδαιτυμόνων: «ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο;» Ρητορικό το ερώτημα. Εγώ, όνομα δεν είχα να δώσω. Είχα κι έχω την ίδια απάντηση:

 η Νύχτα. Η Αγορά, η κοινωνική ζωή, ο ύπνος και ο ξύπνιος του νησιού, από τη νύχτα διαφεντεύονται.

Δίνω και ρήματα:
Με προσβάλει η χυδαιότητα και η διαπλοκή που γίνονται κάθε μέρα ταυτόσημες με τις διακοπές στη Μύκονο
Μ’ εκνευρίζει η χαριεντιζόμενη με την εξουσία ισχύς των παρανομούντων.
Με απογοητεύει η έλλειψη αντίστασης στη σπατάλη φυσικών πόρων (ακτογραμμή-μόλυνση θάλασσας-νερό-γεωτρήσεις-φυσικό τοπίο).
Με προβληματίζει το αντικοινωνικό ωράριο των καταστημάτων.
Με θλίβει η απουσία ελευθέρων χώρων καθώς τελούν υπό κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα, ξαπλώστρες, ομπρέλες και αυτοκίνητα.
Με ανησυχούν τέλος: το έλλειμμα δημοκρατίας, όπως αυτό εκφράζεται στην καθημερινότητά μας, η τιμωρούμενη ελεύθερη έκφραση της διαφωνίας, το κλίμα φόβου και υποταγής στις σχέσεις πολίτη-Δήμου, το αβγό του φιδιού που πυρώνουν νέοι άνθρωποι, το ανεξιχνίαστο τριών μεγάλων ενόπλων ληστειών και των αμέτρητων διαρρήξεων κ.ά.

Το έλλειμμα δημοκρατίας είναι βαριά κουβέντα για έναν τόπο. Αλλά βαρύτερo είναι όταν νοιώθεις το βάρος αυτού του ελλείμματος.
Σαν πρόβλημα όλων των μικρών κοινωνιών ίσως δεν αφορά μόνο τη Μύκονο. Υπάρχει ένας συμβιβασμός με μια κατάσταση που δεν επιτρέπει διεκδικήσεις ούτε για τα στοιχειώδη. Υπάρχει δυσκολία να φανταστούμε τη ζωή μας διαφορετική. Αλλά ακόμα και όσοι βολεύονται στη μικρή γυάλινη δημοκρατία στην οποία κινούνται, ας τολμήσουν να διεκδικήσουν το ελάχιστο δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους αν είναι κριτική, όσο καλή κι αν είναι η πρόθεσή τους.

Έλλειμμα δημοκρατίας είναι όταν δεν μπορείς να δηλώσεις ότι αγαπάς μεν τον τόπο σου, αλλά αποφασίζεις να ψηφίσεις ή και να συμμετάσχεις ενεργά σε άλλο συνδυασμό. Ας ερωτηθεί ευθέως ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρόεδρος των ξενοδόχων (άρα βαρύνουσα προσωπικότητα στο νησί) Ανδρέας Φιορεντίνος, γιατί δεν κοινοποιεί ονόματα από την ομάδα που τον στηρίζει. Η απάντηση είναι ότι την επομένη θα τους χάσει όλους ή τουλάχιστον τους περισσότερους, υπό το βάρος ποικίλων «πιέσεων».

Έλλειμμα δημοκρατίας έχουμε όταν συναποφασίζουμε για τα μεγάλα που μας αφορούν κάνοντας χρήση «Συλλόγων Σφραγίδας» που συμφωνούν κι επικροτούν την πολιτική και τους στόχους μας. Πότε συνεδριάζουν, πότε κάνουν εκλογές, πώς τρυπώνουν εκπρόσωποί τους στα διάφορα πόστα;

Έλλειμμα έχουμε όταν για τα δικαιώματά μας αλλά και για κάθε παρατυπία ή παρανομία μας στους ίδιους πάντα ανθρώπους δεσμευόμαστε.

Έλλειμμα δημοκρατίας έχουμε όταν ο Δήμος αγοράζει τοπική εφημερίδα, την συντηρεί από χρήματα όλων μας, δεν δημοσιεύει αντίθετη άποψη, ενώ μέσα από τις στήλες της βάλλει απαξιωτικά και προσβλητικά εναντίον όλων όσων εκφράζουν κάτι διαφορετικό,.

Δεκατρία χρόνια μάχης χαρακωμάτων μέσα από την εφημερίδα «Η Μυκονιάτικη» και πενηνταένα χρόνια στο νησί με δίδαξαν ότι η Μύκονος υμνείται από ποιητές, αλλά διοικείται από «μπετονιέρες». Από τη μια οι ερασιτέχνες μιας ανθρώπινης ζωής κι από την άλλη οι επαγγελματίες του τζίρου. Άνιση μάχη, αλλά μάχη!
Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μέλλον (προ)διαγεγραμμένο. Χαλάνε αργά ή γρήγορα. Όταν η ανάπτυξη λογίζεται με τόνους μπετόν δεν είναι θέμα προσώπων η σωτηρία τους, αφού και ο πριν κι ο νυν κι ο επόμενος κι όσοι θα διοικήσουν στο μέλλον, θα είναι από το χώρο των οικοδομών και των τουριστικών επενδύσεων. Κι ο τόπος θα πορεύεται, πυρπολώντας με βεγγαλικά, κάθε τόσο κι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς εν χορδαίς και οργάνοις. Πότε με αφορμή μια διαφήμιση, κι άλλοτε για το χατίρι τηλεοπτικής περσόνας. Κι αν σήμερα καίμε τον Άγιο Γιώρη τον Τραχήλη ή τον Σπηλιανό, ανεμόμυλους, παραλίες και πλατείες, αύριο θα ‘χουμε σοβαρότερους λόγους να κάψουμε μια Παραπορτιανή. Μπορεί να πάρει υπουργείο ο δήμαρχός μας. Χαλάλι του!

Μου ζητήθηκε με τετρακόσιες λέξεις να γράψω «τι με πονάει σ’ αυτόν τον τόπο». Αυτό το στεγνό συμπύκνωμα κειμένου επτακοσίων λέξεων, δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στους ρυθμούς της πόλης. Ευτυχώς, ακόμα και σήμερα, για να περιγράψω με λέξεις «ό,τι μου αρέσει στο νησί» θα χρειαζόμουν τις διπλάσιες.

~~~~

Συγκλονιστηκές δηλώσεις έκανε ο πατέρας του κλινικά νεκρού αγοριού από την Αυστραλία. Αυτές και μόνο δείχνουν την ποιότητα του θύματος και της οικογένειάς του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ελληνες για τη στήριξή τους, τους γιατρούς που μας βοήθησαν, την Αστυνομία, το αεροδρόμιο, την πρεσβεία. Ολοι ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Εχετε μια πανέμορφη χώρα με σπουδαίο πολιτισμό και είστε αξιαγάπητοι άνθρωποι. Αυτό ήταν ένα ατυχές περιστατικό και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προστατέψετε την ιδιωτική μας ζωή. Οι γιατροί μού είπαν ότι ο γιος μου είναι κλινικά νεκρός και κρατιέται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Ισως αύριο τον αποσυνδέσουν, για να τον πάμε σπίτι μας».

Translation (as it appeared in Sydney Morning Herald)
http://www.smh.com.au/news/world/friends-set-up-site-for-bashing-victim/2008/07/31/1217097432908.html
«I just wanted to say thank you to everyone [hospital staff and police] for being so supportive,» Ollie Zammit said outside the hospital.

«You have a lovely country and a great culture. What happened was just very bad luck.

«The doctors say he’s brain dead, maybe we have to turn off the life support tomorrow and take him home.»

βλ. περισσότερα εδώ!

Το τραγικό γεγονός συμπληρωματικά περιγράφεται εδώ!

εδώ …http://www.in.gr/video/default.aspx?videoID=70520

αλλά κι εδώ! 

κι εδώ!

 

Φωτογραφία από την διαμαρτυρία Μυκονιατών στην Πλατεία της Μαντώς Μαυρογένη για το κάψιμο της Πελοποννήσου. Ίσως σήμερα «των οικιών ημών εμπυπραμένων» θα έπρεπε εκεί στη Μαντώ να ξανασυναντηθούμε!

 

29 σκέψεις σχετικά με το “Μύκονος: το δέντρο που σκυλεύαμε.

 1. Διαβάζω το ρεπορτάζ του in.gr και μου δημιουργείται η εντύπωση πως αν δεν επενέβαινε η πρεσβεία της Αυστραλίας για να δηλώσει ότι θα γίνει διπλωματικό επεισόδιο, κανείς δεν θα συνελάμβανε τους υπεύθυνους.

 2. Πάντως αυτά δεν γίνονται μόνο στη Μύκονο, γίνονται όπου υπάρχει νυχτερινή ζωή, τα ίδια γίνονται και στην Παραλιακή της Αθήνας.

 3. @Αθήναιος.
  Έτσι φαίνεται, αλλά και δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Μα καθόλου λέμε!

  Αυτό το δεύτερο ξαναπέστο! Σιγά μην ανακαλύψαμε εμείς εδώ στην …εσχατιά του Αιγαίου… την πυρίτιδα.

 4. Θυμάμαι ότι πάντα στο νησί,όσο πλησίαζε ο 15αύγουστος και ο κόσμος γινόταν υπερβολικά πολύς,υπήρχαν περιστατικά βίας.Όμως αυτά είχαν και μια ανθρώπινη διάσταση μιας και υπήρχε μια ένταση,μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα,τό ΄βλεπες που ερχόταν,κλιμακωνόταν,τό ΄νιωθες.Ήταν κάτι σαν ξεχείλισμα,μια εκτόνωση.Και μετά τα πράγματα ηρεμούσαν,ένιωθες κάτι σαν ανακούφιση.
  Το τωρινό περιστατικό δεν έχει κανένα απ΄αυτά τα γνωρίσματα.Είναι μια σκέτη επίδειξη δολοφονικής βίας.
  Είναι από τα περιστατικά που με οδηγούν να λέω:Καλά..εγώ έφυγα νωρίς.Και διατηρώ το προνόμιο να απολαμβάνω την αληθινή ποιότητα της Μυκόνου όποτε την επισκέπτομαι για λίγες μέρες.
  Λυπάμαι πραγματικά που από την τωρινή μου θέση δεν μπορώ να βοηθήσω:

  «Δειλοί,μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα
  προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα».

 5. Χτες το βραδυ ειδα το περιστατικο στις ειδησεις. Ναι κατι τετοια περνανε τον ατλαντικο με ταχυτητες μεγαλες. Αμεσως σκεφτηκα οτι τα παιδια τα μυκονιατικα που γνωρισα εδω στην μπλογκοσφαιρα, θα αντιδρουσαν. Αντε να πεσει κανενα προστιμο και καμια μυνηση σε ολους γιατι πονανε αυτες οι καταστασεις. Πονανε παντου.

 6. Κανενός αυτί δε θα ιδρώσει – χάθηκε ένα παιδί – μαράζωσε οικογένεια και φίλοι ..και εμείς θα μείνουμε με μια οργή που κι αυτή θα εξατμιστεί …
  Τι κρίμα ρε γαμώτο….

 7. αν δεν ηταν τα πράγματα τόσο σοβαρά θα ήθελα να δηλώσω πως όταν επισκεφθώ το νησί θα φοράω τι-σερτ «i’m not coming from down-under» αλλά τελικά δεν θα δηλώσω οτιδήποτε παρά μόνο πως τα humanoids είναι τα ίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη…
  κρίμα γαμώτη, πολύ κρίμα

 8. Δημήτρη μου έχεις κι εσύ πολιτική ευθύνη για το συμβάν. Κατεβήκατε στις εκλογές μια φορά και μετά τα παρατήσατε. Αφέθηκε το νησί στην ανομία. τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της καταραμένης τετραετίας όπου ο Βερώνης κατέβηκε μόνος του και ανενόχλητα απέκτησε πλήρη έλεγχο σε όλες τις πτυχές του νησιού.Αστυνομία,υγεία,πολεοδομία κτλ,κτλ.
  Με ρώτησε ένας τουρίστας προχθές που χρειάστηκε ράμματα γιατί το κέντρο Υγείας Μυκόνου δεν έχει ευδιάκριτη πινακίδα ώστε να το βρίσκουν εύκολακαι αναγκάστηκε να πάει αλλού…
  όταν του εξήγησα το μέγεθος της 18χρονης διαπλοκής έμεινε άφωνος…
  Το έλλειμμα δημοκρατίας θα γεμίσει, όταν αφήσετε κι εσείς λιγάκι τα αμπέλια και τις γκουρμεδιές και ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τα προβλήματα του νησιού.

 9. Προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα καλύπταν την είδηση τα ελληνικά κανάλια αν το τραγικό σκηνικό ήταν αντίστροφο: σε κωματώδη κατάσταση ελληνόπουλο στην Αυστραλία. Αν δεν ανακαλύπταμε συνωμοσία Σκοπιανών, Αμερικανών, Εβραίων (sic) και δεν ξέρω γω ποιων άλλων, να με έφτυνες.

  Θα αναγκαστώ να κατασκευάσω συνώνυμα του «εξοργίστηκα πέρα από κάθε όριο» με αυτά που γίνονται στον κόσμο μας.

 10. Επίσης, μου φαίνεται αδιανόητη η προσέγγιση του όλου θέματος με προτεραιότητα στο «μην πάθει ζημιά ο τουρισμός». Δεν μας ενοχλεί το καθεστώς ανομίας σε Μύκονο, Αθήνα, Ζωνιανά και όπου αλλού, δεν μας ενοχλεί η ανικανότητα των αρχών και η έλλειψη κάθε ηθικού φραγμού συμπολιτών μας, μας ενοχλεί η πιθανή μείωση των τουριστικών αφίξεων…

 11. @selitsanos.
  Πάντα επίκαιρος ο Βάρναλης.

  @witch.
  Διαφεντεύουν και τις μέρες μας.

  @νικος.
  Η κυβέρνηση κατεβάζει νομοσχέδιο υπέρ της οπλοφορίας των σεκιουριτάδων αν εννοείτε αυτό, Τ΄άκουσα κι εγώ στις ειδήσεις.

  @δεσποινάριον
  πονάνε βέβαια… όσους έχουν συναίσθηση.

  @αννα
  Μα νομίζω εξατμίστηκε ήδη.

  @κκμοίρης
  και λίγα λες

  @Κουκάς Ιωάννης.
  Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις φίλε.
  Εξάλλου κάθε πουλάκι χαίρεται κι αγάλλεται με τον κελαϊδισμό του.
  Νομίζω ότι είσαι ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος, ενεργός εκδότης τοπικής εφημερίδας και νέος άνθρωπος. Έχεις λοιπόν απόλυτη την εμπιστοσύνη μου πως σίγουρα θα πράξεις το σωστό. Μότο σου εξάλλου δεν μπορεί να είναι άλλο από το «άμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρονες…»
  Εμάς άσε μας. Δώσαμε… κριθήκαμε… κρινόμαστε καθημερινά!

  @Μπαμπάκις
  Φίλε να διαβάσεις τη δήλωση του πατέρα. Την ανέβασα σε update του κειμένου πρι λίγο. Με τσάκισε!

 12. κ.Κουκκά, κατεβείτε εσείς στις εκλογές και σηκώστε στους ώμους σας το βάρος της αντίστασης απέναντι σε όλους όσους οπλοφορούν και δεν σταματούν πουθενά προκειμένου να προασπίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα και η εταιρεία μου που είναι διαφημιστική και ειδικεύεται στην πολιτική επικοινωνία, θα σας κάνει δωρεάν την καμπάνια.
  Η ατάκα «αφήστε τις γκουρμεδιές και τ’αμπέλια» με άφησε άναυδη.

 13. @αθήναιος
  ο Γιάννης γράφει ή μάλλον κελαϊδάει με «αγαθή πρόθεση» καθότι φίλος και είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος.
  Μάλλον θα την χρειαστεί όμως την προσφορά σου να είσαι σίγουρη 🙂

 14. Αθηναίε
  η ακριβής μου φράση:
  »αφήστε λιγάκι τις γκουρμεδιές και τα αμπέλια»
  καλοδεχούμενη η προσφορά και σίγουρα θα χρειαστεί.
  είμαι στο δημοτικό συμβούλιο και θλίβομαι βαθύτατα όταν αντικρύζω απέναντι μου στο τραπέζι ποίοι διαφεντεύουν την τύχη αυτού του τόπου.
  κι αν στα χώνω λιγάκι φίλε Δημήτρη φταίει αυτή η θλίψη .
  Μότο μου είναι «Μην εγκαταλείπεις ποτέ».
  Θα γίνει απίστευτη μάχη στις επόμενες εκλογές. Αλλά η ζημιά έχει γίνει…

 15. Έκλεισε! Ανταλλάσουμε τις υπηρεσίες με υπέροχες μυκονιάτικες γκουρμεδιές και ξάπλα στ’αμπέλια για να βλέπουμε τα χαμομήλια ανάποδα.

  Είδα πριν από λίγο τον πατέρα. Θυμήθηκα όλες τις φίλες και τους φίλους μου που έχουν παιδί σε ηλικία που μπορεί τα βράδια να κυκλοφορεί μόνο του και δεν κλείνουν μάτι αν δεν το ακούσουν να μπαίνει στο σπίτι και τα παιδιά τους που τα ξέρω και ζω τις ιστορίες τους μέσα από τις συζητήσεις με τους γονείς τους. Το έστειλαν το παιδάκι στην Ελλάδα με τους φίλους του να χαρεί. Είναι φριχτό αυτό που συνέβη.

 16. Aπ’ όπου και να το πιάσεις ουρα-κεφάλι, βρωμάει.
  Αναρωτιέμαι, αν δεν είχε τεθεί θέμα από την Αυστραλιανή Πρεσβεία, θα το μαθαίναμε ποτέ; Και τώρα που το μάθαμε, θα κλείσει κανένα κωλομάγαζο; Θα μπει κάνενας περιορισμός στη διαχείρηση της μέρας και της νύχτας από τις τεστοστερόνες, τα τεχνητά μούσκλια, «τις γραμμές», και τους τσεπιαίους μύες; Θα ανέβει κανένας δημοτικός σύμβουλος -Γιάννη;- στη σκεπή της Δημαρχίας να φωνάξει για το νταβατζιλίκι στις παραλίες, τα σπαστά γκλομπς και τις σιδηρογροθιές;
  Προσωπικά, με πιάνει κι άλλος ένας καημός: εκείνος της μητέρας, που στο πρόσωπο του εικοσάρη βλέπει τα παιδιά της. Καθόλου δεν ονειρευόμουν να τα παραδώσω μια μέρα αμαχητί στις «χοντρές τους κοιλιές».

 17. Πόση δύναμη είχε αυτός ο πατέρας…
  Θέλει να έχεις πολύ δύνανη και μεγάλη καρδιά για να κάνεις αυτές τις δηλώσεις.
  Και για να ζητήσεις να βγουν αύριο τα σωληνάκια…

  Συγκλονισμένος από τον πατέρα….

 18. Δεν πάνε παρά μόνο 4 χρόνια από τότε που γνωστός μου αναγκάστηκε να τρέχει στην παραλιακή σε μια ξέφρενη καταδίωξη με ένα μαύρο τζιπ από πίσω του και 3 φουσκωτούς που τον απειλούσαν. Η δεξιότητα του στην οδήγηση σε συνδυασμό με το πειραγμένο του αυτοκίνητο και ένα χειρόφρενο την κατάλληλη στιγμή ήταν αυτά που τον γλίτωσαν από τα χειρότερα. Ο λόγος για όλα αυτά; Ένα υποτιθέμενο στραβό κοίταγμα σε ένα προηγούμενο φανάρι… Δυστυχώς εδώ που είχα την τύχη να μεγαλώσω είδα όχι μόνο μπράβους να χτυπάνε, να σπάνε, να καθαρίζουν… αλλά να δημιουργούνται σιγά, σιγά σαν οικογενειακές επιχειρήσεις και άνθρωποι που παλιά ήταν απλά συμμαθητές σου, σαν σε άλλη διάσταση να κουβαλάνε όπλο, έτοιμοι να βγάλουν ότι πιο σκοτεινό από μέσα τους με την πίεση μιας σκανδάλης… Η Μύκονος είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της σημερινής Ελλάδας, αυτής που η νύχτα φανερώνει την πραγματικότητα χωρίς τις ψευτιές και τον στρουθοκαμηλισμό της ημέρας.

  Lykos

 19. Ισα βρε Δημήτρη! Κρατάτε γερά όσοι (εξακολουθείτε να) μένετε και αγωνίζεστε.
  Εξω η καφρίλα από το νησί!
  (άμα αραιώσουν οι ευκαιριατζήδες, μπορεί να ξανάρθω)

 20. Δυστυχώς, αυτό το χάλι μετακομίζει και σε άλλα νησιά εξαιτίας της υπερβολής και της ανυπαρξίας κανόνων. Δεν απέχει και πολύ απο τη γενικότερη απαξίωση και απο το έλλειμμα της πολιτικής και της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς.
  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιοι κάτοικοι που ανιστέκονται και δεν έχουν αντικατασταθεί απο επήλυδες εργολάβους και lifestyle persones που δυσφημίζουν αυτή την άλλη Μύκονο που κάποιοι φίλοι μου λένε πώς υπάρχει. Καλή δύναμη για σήμερα. Ελπίζω να μη ξεχασθούν όλα τόσο σύντομα όπως γίνεται…τόσο για την αλητεία που κυκλοφορεί όσο και για την αξιοπρέπεια που σπανίζει…

 21. σ αυτες τις ‘δουλειες’ το να εισαι εγκληματιας ή φυλακοβιος ειναι προσον.
  η σωματικη δυναμη σε σχεση με το αδειο περιεχομενο των εγκεφαλων των πορτιερηδων ειναι θνατηφορος συνδυασμος.

  εκτος απ τους ουγκ (των οποιων ο σφιχτηρας θα χαλαρωσει αρκετα στη φυλακη) πρεπει να συλληφθουν και οι επιχειρηματιες που τους προσελαβαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s