για όλα φταίει ο Μουνιόθ

Ο φίλος μου ο Νίκος μέρες τώρα έχει λυσσάξει:

-…για όλα φταίει εκείνος ο Μουνιόθ!

-Μα καλά αυτός δεν έφυγε;

-Ναι αλλά πρόλαβε κι έριξε στη σέντρα τον Σωτηράκη τον Νίνη. Έναν 17χρονο!

-…;!

-…αναστατώθηκε το ποδοσφαιρικό σύμπαν κι αφού είδαν κι απόειδαν πως με πορδές δεν βάφονται αβγά, άρχισαν όλοι να ψάχνουνε πιτσιρικάδες για ανανεώσεις. Ή αρχίσαν τις κακίες ένθεν κακείθεν!

-Και που ‘ναι τώρα αυτός ο πως τον είπες;

-Ο Νίνης; Έπαθε κάτι στους κοιλιακούς από την εξάντληση.

-Το ‘πιασα το υπονοούμενο.

Κάτσε να κάνω ένα τηλεφώνημα να πω σε κάποιον να χαλαρώσει γιατί, εκτός από τις …λυσσασμένες, είναι και τα κακά σκυλιά που τονε περιμένουν στο ταμείο.

12-02-08_259007_1.gif

Χαλαρώστε κι εσείς ωρε παλικάρια κι αύριο εδώ θα ‘μαστε. Και μεθαύριο…

Ακόμα δεν τον είδαμε κι έχει ακούσει τα εξ αμάξης. Μη βιάζεστε, θα μας δώσει αφορμές να τον φάμε λάχανο, λιγότερες εύχομαι απ’ όσες ένα προς ένα όλα τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων (για τους αρχηγούς δεν συζητάμε …υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά αντέχει ακόμα η μνήμη μας και …γράμματα γνωρίζουμε).

Φιλαράκι, αφιερωμένο το ποστάκι. Εσύ τουλάχιστον (και ως Παναθηναϊκός) έπρεπε να το ξέρεις. Είναι θέμα κοιλιακών. Τους έχεις ή δεν τους έχεις, μέλλει να φανεί στο μέλλον.

Cheep-ρας  ή Τσίπρας, ιδού η απορία!

Ποντάρω στο δεύτερο γιατί μ’  αρέσει να τζογάρω και να ελπίζω!

buzz it!

26 σκέψεις σχετικά με το “για όλα φταίει ο Μουνιόθ

 1. Και το Cheep-ρας δεν ειναι κακο : μετα τα τοσα χρονια μουγκανητα και βρυχηθμους της πολιτικης σκηνης ενα καλαηδημα θα ηταν τουλαχιστον ανακουφιστικο!

 2. Τ’ αηδόνια λέει κελαηδούνε όρθρο βαθύ.
  Πάει να τους πιάσει στον ύπνο μάλλον με το διψήφιο. Αρκεί να μην το πιστέψει κιόλας.
  Προσωπικά μου αρκεί η αναστάτωση. Έστω και σαν αντιμάμαλο κάτι ήθελε προκύψει πιστεύω!

 3. Ευχαριστώ για την αφιέρωση αδελφέ
  🙂
  αλλά,
  δυσκολεύομαι να σας παρακολουθήσω εσάς του «χώρου». Μια ζωή μας τα χώνατε οτι είμαστε προσωπολάτρες ενώ εσείς είσαστε υπερ της συλλογικότητας. Μια ζωή τα χώνατε στον Ανδρέα. Τριτοκοσμικό τον ανεβάζατε, λαϊκιστή και δημαγωγό τον κατεβάζατε. Τώρα ανακαλύπτετε τις αρετές του και ο Αλέξης αυτοπαρουσιάζεται ως η νέα…εκδοχή του.
  Φτύνετε, και δικαίως, το αμερικάνικο προσωποκεντρικό και επικοινωνιακό μοντέλο της αμερικάνικης πολιτικής και ξαφνικά έπενδύετε στον «φρέσκο» πολιτικό λόγο του …Αλέξη που θα φέρει την ανατροπή.
  Να τον δοκιμάσουμε λέτε. Πολύ σωστά. Να τον δοκιμάσουμε ‘ομως ως τι; Ως μεσσία; Ως αυτόνομη προσωπικότητα με πολιτικό λόγο και πρόταση που υπερβαίνει το κόμμα του; Και ποιά είναι αυτή; Θα την μάθουμε κάποτε;
  Κυρίως όμως με μπερδεύετε γιατί πιστεύετε ξαφνικά ότι οι δημοσκοπήσεις συνιστούν πολιτική. Πολύ περισσότερο γιατί , έχοντας μπει σε αυτό το τριπάκι, νομίζετε ότι το μεγάλο άγχος όλων μας είναι μη τυχόν ο Αλέξης τρέξει πρώτος και παραλάβει κρατική Μερσεντές. Γι αυτό και κάνουμε «επίθεση» στον Αλέξη.
  Μπορεί όμως και να μην είναι έτσι. Μπορεί ας πούμε να πιστεύουμε κάποιοι ότι αριστερή προταση δεν είναι ωραίες λέξεις σωστά εκφερόμενες και πλασσαρισμένες. Μπορεί να πιστεύουμε ότι η πολιτική των κομμάτων δεν είναι, δεν πρέπει να είναι, παιδική χαρά και show αλλά πρακτική και προτάσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη ζωή μας. Είναι σε τελική ανάλυση τα συγκεκριμένα ναι και όχι που οδηγούν εδώ και τώρα σε βελτίωση των συνθηκών για όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη. Κι εδω χρειάζονται απαντήσεις.
  Σήμερα. Για το ΠΩΣ, με ΠΟΙΟΥΣ και για ΠΟΙΟΥΣ. αυτό είναι το ζητούμενο.
  Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έχω την πολυτέλεια και τη σοφία να μην αγχωνομαι για το πως θα βελτιωθούν οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ. Άλλο είναι το διακύβευμα και αφορά την ίδια τη δημοκρατία.
  Τέλος, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, ο καθένας επιλέγει ότι και όπως θέλει.
  Και για όσους έχουν ονειρώξεις με τα διψήφια νούμερα, λες και εκει είναι το πρόβλημα, θα θυμίσω:
  17% Δεύτερη Κατανομή…
  Σε φιλώ στη μούρη!
  🙂

 4. Αρχίζω από το τέλος:
  Έλα ρε φίλε… τόσο χαμηλά; Κινδυνεύει να μην μπει στη Β’ κατανομή;
  Όχι ρε πούστη μου. Να ψηφίσω κι εγώ σαν άλλοτε… τότε που έπρεπε και το ‘κανα άπαξ το χρέος μου (και δεν μετάνοιωσα!)
  🙂
  Ευχαριστώ για τον προσδιορισμό: «του χώρου». Μου αρέσει μιας και δεν είμαι ενταγμένος. Αλλά κι εσύ χρόνια τώρα είσαι «του χώρου ΠΑΣΟΚ». Ιτ ιζ …ιζν’τ ιτ;
  Γιατί μη μου πεις πως συντάσσεσαι με το πασοκικό …σύμπαν.

  Όσο αφορά στην πρώτη παράγραφο και τους χαρακτηρισμούς «αδικαίωτων τεθνεώτων» να μη σου πω πως τίποτα μέσα μου κι εντός μου δεν έχει αλλάξει αυτή την ερμηνεία του «φαινομένου». Αλλά ας τον αφήσουμε στην ησυχία του κι αν έχει κάτι να του ταράζει τη γαλήνη, ας είναι η ανεμπόρια να ορθοποδίσουν οι επίγονοι.

  Για τα άλλα (βρε μην είσαι κουτό) καθαρίστε εσείς τα περιττά σας βάρη, γιατί απ’ ότι ακούω μετά την έστω και πλασματική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει άλλη φυλλοροή προς τα μέρη σας, αλλά ίσως να συναντηθείτε στην πορεία, λένε οι …κακές γλώσσες.
  Μόνο να γίνει καθαρή δουλειά, γιατί εγώ πάλι δεν θα είμαι εκεί «να σας θυμίσω τις μέρες τις παλιές».
  Πάντως το «ΠΩΣ, με ΠΟΙΟΥΣ και για ΠΟΙΟΥΣ» παραμένει ερώτημα από το ’74 ως τις μέρες μας, πάντα επίκαιρο.

  Τσίπρας αδελφέ, δεν προσφέρεται στο πιάτο ως «δοκιμή», ως μέρος δηλαδή ενός ευτύτερου menu degustation (για να θυμηθούμε ότι είμαστε σε μαγειρικό blog).
  Είναι απλά ο νέος ηγέτης του ΣΥΝ.
  Αυτό σέβομαι πρωτίστως.
  Τα άλλα είναι …πτερόεντα που πηγάζουν από έναν πανικό που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

 5. @αλέξανδρος ανδρουλάκης.
  Μπα, το ‘χουμε δει στην Κύπρο όπου οι ομάδες ή μάλλον οι φίλαθλοί τους αντιστοιχούν και σε κόμματα και δεν είναι καθόλου ωραίο.
  Το άλλο ναι: να ανοίξει η εκκλησία τα θησαυροφυλάκιά της και κάθε επίσκοπος να πάρει και μια ομάδα κι ο Άγιος των Αγίων αρχιεπίσκοπος την Εθνική Ελλάδος.
  Άντε άντε το κάναμε american bar τελικά!

 6. «Να τον δοκιμάσουμε λέτε. Πολύ σωστά. Να τον δοκιμάσουμε ‘ομως ως τι; Ως μεσσία; Ως αυτόνομη προσωπικότητα με πολιτικό λόγο και πρόταση που υπερβαίνει το κόμμα του»

  Ως προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ισως ;

 7. Εγώ ανταποκρίνομαι σε ότι διαβάζω, πολύ περισότερο βεβαίως τις αφιερώσεις…
  🙂
  Τώρα θα μου πεις βεβαίως ότι πάλι δεν κατάλαβα τί διάβασα.

  Σωστό κι αυτό!

  Προσεκτικά επιλεγμένη η λέξη «χωρος». Και νομίζω σωστά επιλεγμένη. Δεν την επιλέγω για πολλούς γαιτί της δίνω ιδιαίτερη αξία. Γιατί έχω μάθει να σέβομαι περισσότερο απο κάθε τι την αξιοπρεπή και δύσκολη πορεία των πραγματικά «ανένταχτων».
  Από την άλλη «γιες ιτ ιζ» είμαι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

  Τέλος να συμφωνήσουμε ότι σημασία έχει ΤΙ έχει να προτείνει ο Συνασπισμός κυρίως για τα αιτούμενα απο το 74. Τα υπόλοιπα δευτερεύοντα.

  Πανικόβλητος σε (ξανα)φιλώ στη μούρη!
  🙂
  Νόμιζα ότι μου φαίνεται…
  🙂

 8. Έτσι για να το ξεκαθαρίσουμε …από προτάσεις τα μικρά κόμματα άλλο τίποτα! Μα το θέμα δεν είναι αν έχει κάποιος καλή πρόταση. Όσο καλή και να ‘ναι αφορά τον «χώρο» του και την δεξαμενή απ’ όπου αντλεί δυνάμεις. Αν και όποτε αυτές οι προτάσεις έρθουν στο τραπέζι της εφηρμοσμένης πολιτικής έκεί θα ήθελα τις προτάσεις να αντέχουν και να έχουν αποτέλεσμα.

  Όλα καλά και συμφωνούμε αν και θα πρέπει να απευθυνθείς σε ΣΥΝ-κομματόσκυλα (μάλλον τέτοια δεν θα βρεις) για απαντήσεις στα ερωτήματα.
  Δεν είδα όμως απάντηση στην απορία μου για τη δεύτερη κατανομή! Υπάρχει κίνδυνος να πάει και πιο κάτω από 17%;
  Να ξέρω αν είναι να το δω λιγάκι και να συνδράμω…
  🙂

 9. Μιλώντας για προτάσεις, είναι για γέλια η ιστορία. Για τον Συν μιλάω βεβαίως και όχι για τον αγαπημένο. Παρακολουθούσα μόλις τώρα στις ειδήσεις τις θέσεις των κομμάτων για το Σκοπιανό. Άλλος λέει βετο, άλλος λέει όχι στη διπλή ονομασία. Το μόνο κόμμα που δεν λέει τίποτε πέραν της στρογγυλεμένης και ανέξοδης μπαρούφας «θέλουμε μια κοινά αποδεκτή λύση» είναι ο ΣΥΝ.
  Κατάλαβες πόσο γρήγορα και πόσο εκκωφαντικά επιβεβαιώνονται όσα έγραφα πιό πάνω;
  Το να είμαστε με όλα και με όλους, το να τα στρογγυλεύουμε όλα για να χωρέσουν όλοι έχει ξαναπαιχτεί ως έργο απο τον Αβραμόπουλο.

  Κοίταξε κρίνοντας απο το γεγονός ότι μεγαλύτερο ποσοστό της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ σήμερα, ανήκε στο Κόμμα που εφάρμοσε τότε την εμπνευσμένη και άκρως αριστερή πολιτική του «17% δεύτερη κατανομή», είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν. Όπως τότε!
  Βρε συ στο έχω ξαναπεί και δεν δίνεις σημασία.
  Σε αυτή τη χώρα παρελθόν δεν έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όλοι έχουν…

 10. Α, ώστε δεν μίλαγες για το ΠΑΣΟΚ όταν αναφερώσουν στη Β’ Κατανομή. Είπα κι εγώ!!!
  Λοιπόν για να τελειώνουμε την θέση για το Σκοπιανό δεν την ήξερα. Πως να την ξέρω άλλωστε. Αλλά να σου πω την προσωπική μου άποψη:
  Είμαι υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης!
  🙂 εδώ σηκώνει χαμόγελο! Γιατί το είπα και παραπάνω: Τα κόμματα δια των θέσεών και των προτάσεών τους συνδέονται με τον “χώρο” τους και την δεξαμενή απ’ όπου αντλούν δυνάμεις.
  Άρα η πρόταση έγινε για να καλύψει …δικές μου αμαρτίες.
  Blame me λοιπόν!

 11. Έτσι κι αλλιώς κανένας Τσίπρας δεν φέρνει την Ανοιξη, αν δεν θέλουν όλοι μαζί. Και αυτό το ξέρει κι ο ίδιος!
  Ενδεικτικά, αναφέρω ότι στην Πτολεμαϊδα, που είχε πάει, πέραν των συνήθων ΣΥΝτρόφων, τον υποδέχτηκαν και αρκετοί ΠΑΣΟΚοι φωνάζοντάς του «Κάνε Κάτι!». Μα τι να κάνει κι αυτός, άμα δεν κάνουν οι ίδιοι;
  Πάντως, και μόνο που η εκλογή του ξεκούνησε κάτι Πάγκαλους και κάτι Παπαρήγες, καλό είναι. Μπας και κουνηθούν και κάνουν κάτι περ’σότερο από γκρίνια.

 12. Μουνιοθ εδώ,
  με ζήτησε κανείς;

  Βρε συ, το ξέχασες το σύνθημα: Αλλαγή – Αλλαγή Δευ-τε-ρή Κα-τα-νομή. Αχ με απογοήτευσες, κι εγώ νόμιζα ότι πήγαινες κρυφά και ντροπαλά στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.

  Αυτή είναι η μαγκιά αδελφέ. Με τη θέση της κοινά αποδεκτής λύσης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ!!!!

  🙂

 13. @nina c.
  Γελάει καλύτερα όποιος γελάει χαλαρά!

  @harisheiz.
  Παρομοίως!

  @σκύλος της βάλια κάλντα.
  Του είπανε: «κάνε κάτι»;
  DVD υπάρχει; Αλλιώς δεν πιστεύω τίποτα!
  Ούτε το άλλο με τον Τοτό…

  @alzap.
  ΚΚΕ; Are you talking to me σύντροφε;
  Ασφαλώς και δεν το ξέχασα, απλά (επαναλαμβάνω) νόμισα προς στιγμήν πως το 17%αφορούσε τον στόχο του Νέου ΠΑΣΟΚ (πως λέμε Нова Pasokдонија ένα πράμα!) είναι και το paspartout «αλλαγή» βλέπεις…

  Πες βρε αδελφέ ότι το κόμμα (ένα είναι το κόμμα) διασπάται και γεμίζει ο τόπος πασόκους. Πάνω Πασόκους, Κάτω Πασόκους, νέους Πασόκους, παλιούς πασόκους, καλούς πασόκους, κακούς πασόκους, αριστερούς πασόκους, εκσυχρονιστές πασόκους… Εσύ δηλαδή τι προτίνεις στο θέμα της ονομασίας (τους); Ένας κοινή συνεναίσει επιθετικός προσδιορισμός δεν θα ήταν ευχής έργον;
  Τι θέλεις δηλαδή να έχουμε τα ίδια φτου κι απ’ την αρχή με τα ΚΚΕ εσ. και τα ΚΚΕ (εξ);
  Έχουσιν γνώσι οι …σύντροφοι, το ‘χουν δει το όνειρο (αν μ’ εννοείς)!
  🙂
  Σημ. Λυσσάξαμε στα χαμόγελα!

 14. Αααα όχι κι έτσι, όχι κι έτσι σύντροφε.
  Είναι προφανές ότι ΔΕΝ έφαγα καμμιά ουρά. Ότι έγραψα στις 2.47μμ, ήταν ΑΚΡΙΒΕΣ. Το μετέδιδαν όλοι οι σταθμοί αλλά το κυρίοτερο ήταν η επίσημη θέση του ΣΥΝ.
  Αντιγράφω:

  «Δήλωση Π.Τριγάζη για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια
  «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια απαιτούν εγρήγορση. Νέοι κίνδυνοι πηγάζουν από τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, που αποτελεί βαρύτατη προσβολή στο διεθνές δίκαιο.

  Η υπεράσπιση της ειρήνης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό εμμένουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια. Για μας το πλαίσιο δεν είναι ο ατλαντισμός και η διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

  Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Να πει «όχι» σε νέες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.»

  To Γραφείο Τύπου»

  Θα το βρεις εδώ: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9049

  Τις δηλώσεις με την ουρά τις έκανε ο αγαπημένος σου πολλές ώρες μετά, αφου συνάντησε την Μπακογιάννη.

  Επομένως μάλλον άλλος είναι ο Πονηρούλης!!! Συμφωνείς;

 15. Άσε μας έχει φάει η πολιτική των εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση.
  Ό,τι και να δηλώνει ο καθένας, η ουσία είναι πως δυο ήταν οι διαχειριστές της εξουσίας και άρα της εξωτερικής πολιτικής.
  Συνεχίζεις να τρως ουρές (έπεται συνταγή για ουρά μόσχου σουπίτσα αβγολέμονο!)… 15 χρόνια λέει ο»αγαπημένος» …σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σου ξέφυγε.
  Προσωπικά αυτό δεν μου λέει τίποτα, όταν είμαστε τόσο μα τόσο ανίκανοι να πείσουμε αν όχι να επιβάλουμε τις όποιες σωστές και δίκαιες θέσεις μας και δεν εννοώ αναγκαστικά το «Σκοπιανό».

 16. Κι εγώ μαζί σας ποντάρω, αγαπητέ Δημήτρη!
  Βλέπω, ωστόσο, ότι πολλοί ρωτούν «ως τι» πλασάρεται αυτός ο Τσίπρας ή «ως τι» τον πιστεύουν και ποντάρουν κάποιοι σε αυτόν…
  Δεν ξέρω, φυσικά, από την δική του πλευρά ή από την πλευρά του «χώρου» του ως τι πλασάρεται… Πιστεύω, απλώς, ότι μια κι εμείς της μεταπολιτευτικής γενιάς όλα τάχουμε κατά καιρούς και ίσως πολλοί από μας σ’ όλα νάχουμε κατά καιρούς ποντάρει, ας ποντάρουμε τώρα και σε κάτι φρέσκο κι αδοκίμαστο κι άγουρο κι άπειρο – όλα αυτά μαζί, ναι, δεν χάθηκε δα ο κόσμος… Και το τι είναι κι αν αξίζει, κυρίως, όμως, το τι θέση θα καταλάβει δικαιωματικά στο στερέωμα του «χώρου» αλλά κι εκτός «χώρου» έτσι κι αλλιώς θα το δείξει γρήγορα η ζωή κι η αρχή του, ο τρόπος, με τον οποίο θα πολιτευθεί… Αρχή άνδρα δείκνυσι! Δεν δείκνυσι ούτε η ταμπέλα ούτε οι προθέσεις κι οι προσδοκίες ούτε οι δικές μας ή του καθενός οι επενδύσεις ούτε τίποτε άλλο…
  Υπομονή… Εμείς ποντάρουμε, η μπίλια γυρίζει και να δούμε πού θα κάτσει, αν θα κάτσει, πότε θα κάτσει…
  Την καλημέρα μου σε σας, στους δικούς σας, στο νησί…

 17. @asteroid.
  Εντάξυ είπαμε, εκ του πονηρού κι εκ του ασφαλούς ο τζόγος!
  Καλά να ‘ναι κι έχει μέλλον.
  Χειρότερος άλλων αποκλείεται να φανεί. Ας μην ξεχνάμε πως η Δαμανάκη στην ηγεσία του ΣΥΝ έμεινε ενάμισυ χρόνο.
  Τούτονε θα μπορούσε να τον ψηφίσει και η εξάχρονη κόρη μου καλώς εχόντων των πραγμάτων! Κι αυτό είναι κάτι που για όλους τους άλλους ούτε καν σαν σκέψη δεν περνά από κανενός μας το μυαλό: να έχουμε δηλαδή ακόμα Παπαρήγα Παπανδρέου Καραμανλή το 2020.
  Δες το κι έτσι καλέ μου Αστεροειδή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s